A grafológus elemzi az Ön írását is!

A grafolófus tanácsa: elsősorban önmaga elvárásainak akarjon megfelelni

2009. december 14., 04:27 szerző: zaol.hu, Zalai Hírlap
A Luca jeligét választó 54 éves, középfokú végzettségű kreatív hölgy papírra vetett betűi a logika és az ötletesség együttállását, a jól működő akaratát, a fegyelmezettségét, a koncentráltságát, a határozottságát, az alkalmazkodását, a természetességét és hiteles személyiségét tükrözik, megmutatkozik grafikumában, hogy a tétlenséget nehezen bírja.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

 

Fő jellemvonása, hogy akaratával és eszével igyekszik kormányozni önnön magát, de temperamentuma, erős érzelmei legyőzhetik értelmét. Inkább az intellektuális (értelmi, szellemi) dolgok foglalkoztatják, ha beszél, szellemi teljesítményeit állítja a középpontba, kapcsolatait is e szerint alakítja. Képes az ok-okozati összefüggések meglátására, gondolkodása gyors, a lényegre koncentrál, szereti összevonni a dolgokat és egyszerre több feladatot is el tud végezni, szép- és formaérzékkel rendelkezik. A gondolkodásában és a mozdulataiban a kontrolláltság jellemzi, célszerűség és racionalitás, valamint precízségre, pontosságra törekvés, és kiszámított, ésszel felmért kapcsolattartás. Gyakran előfordul, hogy saját gondolataihoz mereven ragaszkodik, makacs, ilyenkor másokkal szembeszegülő. Szellemi élményeiben realisztikus, tevékenységében a tényleges helyzetet számba vevő ember. Képes részrehajlás nélkül élni. Tud hideg fejjel gondolkodni, és a tényekre koncentrálni inkább, nem az emberre. Látásmódja objektív, kellően kritikus, érzelmeit nem engedi eluralkodni.

Alapvetően izgulós, hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy megmelegedjen, hogy az új dolgokat megszokja. Amennyiben biztatják, önbizalma folyamatosan növekedik, még ellazulni is képes, s eközben biztonságérzete is folytonosan növekszik.

Pillanatnyi lelki állapotára azonban a külvilág elől titkolt kilátástalanság érzés, levertség, letörtség, reményvesztettség, bizonytalanságérzés jellemző, azonban képes lenne eme negatív érzelmein úrrá lenni és megújulni, melyhez mélységes hite is a segítségére lehetne.

Ahhoz, hogy megvalósíthassa álmait és vágyait, elengedhetetlen, hogy önbizalmát növelve, bízva saját magában és elsődlegesen önmaga elvárásainak megfelelve kevesebb figyelmet fordítson arra, hogy mások, vagyis a tágabb környezetében élők mit gondolnak, hogyan vélekednek róla.

Novák Mária
grafológus, írásszakértő

Várjuk kedves olvasóink jeligével ellátott, sima   A/4-es lapra, legalább 15 sor terjedelemben, golyóstollal írt -  fogalmazás bármely témában -  teljes névaláírással ellátott leveleit, melyben kérjük az alábbi adatok megadását: életkor, nem, végzettség, foglalkozás. Valamint nyilatkozatot  arra vonatkozóan, hogy a grafológiai személyiségrajz  lapunkban közzétehető.

 További érdekességek ÉLETMÓD rovatunkban. Klikk IDE! 

zaol.hu, Zalai Hírlap

2009. december 14., 04:27 szerző: zaol.hu, Zalai Hírlap

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...