Legyen pasztell és eklektikus

A XVII. Egerszeg Fesztivál egy héten át várja a szórakozni vágyókat

2011. május 07., 14:09 szerző: Péter Gyöngyi
A város ünnepe, de a megye egészét megszólítja, sőt, annak határain túlról is vár látogatókat a XVII. Egerszeg Fesztivál.
A város napja május 13-a, hiszen 1885-ben ezen a napon zárult Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá alakítása, ekkor választották az első polgármestert, Kovács Károlyt is, ehhez az évfordulóhoz kapcsolódik a fesztivál, melynek programjain önfeledten szórakozhat a zalai megyeszékhely lakossága, fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

- Megtartjuk természetesen az ünnepi közgyűlést, ahol átadjuk a Pro Urbe-díjat, a díszpolgári kitüntető címet. Számos vendég is megtisztel bennünket e napon, együtt ünnepelhetünk a testvérvárosainkból érkezőkkel, itt lesz a Cseh Köztársaság nagykövete is. Mindennél fontosabb azonban, hogy az egy héten át tartó rendezvénysorozat keretében az 1 évestől a 100 évesig minden korosztály találjon magának programot - folytatta a város első embere, aki néhány izgalmas, érdekes eseményre is felhívta a figyelmet. - A hivatalos megnyitó ugyan május 13-án 14 órakor lesz, ám május 9-én már a város tehetségkutató versenye, a Zegasztár gáláján szórakozhat a nagyérdemű. Azt, milyen erős a városban a művészetoktatás, mi sem mutatja jobban, minthogy több száz fiatal jelentkezetett a megmérettetésre. Lesz kórus- és fúvósfesztivál, kiállítása lesz a marosvásárhelyi zsidó hitközségnek, a Peta Kávéházban Pelényi Gyula Ybl-díjas építész mutatkozik be egy tárlattal, lesz rendezvénye a Nemzetközi Szent György Lovagrendnek, úgyhogy a nagyszínpadon, a kisszínpadon, a főutcán folyamatosan zajló programok mellett is sok érdekesség ígérkezik.

A szervezők az előző évek tapasztalait figyelembe véve igyekeznek a város lakóinak kedvében járni. Erre az évre tematikus napokat terveztek, a pénteki koncerteket az etno, a szombatiakat a rock, a vasárnapiakat pedig a retro jegyében rendezik.

- Ez már az ötödik fesztivál, melynek programjairól ugyanaz a csapat gondoskodik, hiszen ötéves a Kvártélyház Szabadtéri Színházak Kft. is - mondta tájékoztatásképpen Tompagábor Kornél, a főszervező Kvártélyház Kft. ügyvezető igazgatója. - Része lesz a fesztiválnak például a Cross Pannónia 10 órás terepkerékpár maraton, lesz sakk, fontosnak tartjuk a gyerekprogramokat, hiszen jó, ha valaki már egészen pici korban megszokta, hogy van egy rendezvény a városában, ahol jól érezheti magát... A célunk mindig az, hogy ez az összejövetel barátságos legyen, pasztell és eklektikus , mindenki találjon kedvére való elfoglaltságot.


EURÓPAI GASZTROTÚRA IS LESZ
A Taste of Europe – Európai gasztrotúra címû program keretében Zalaegerszeg hat testvérvárosából érkeznek szakácsok, hogy május 13.és 15. között a város hat éttermében elkészítsék a régiójukra, városukra jellemzô ételeket. Az, aki megkóstolja a bolgár, a lengyel, a német, az osztrák, a horvát és erdélyi étkeket is és ezt pecsétekkel igazolja, ajándékot kap.

További infók a fesztiválról itt!

Részletes program

Péter Gyöngyi

Facebook