Csehországgal is megismerkedünk az Egerszeg Fesztiválon

2011. május 08., 12:05 szerző: Péter Gyöngyi
Díszvendége is lesz az Egerszeg Fesztiválnak, méghozzá a Cseh Köztársaság mutatkozik be: kulturális, turisztikai, gasztronómiai és üzleti prezentációra is sor kerül a Cseh napok nevű program keretében.
A Cseh Köztársaság nagykövetsége 13 magyarországi megyében mutatkozott be eddig, az Egerszeg Fesztiválra, mint zalai prezentációs lehetőségre, éppen egy éve, egy szegedi rendezvényen hívták fel a figyelmüket, árulta el Lukács Ladislav, a Cseh Köztársaság politikai osztályának első titkára.

 

 

Lukács Ladislav: – Magyarország sem csak Budapest – Fotó: Katona Tibor

- Három évvel ezelőtt indítottuk útnak a programsorozatot. Ahogy Csehország sem csak Prágát jelenti, úgy Magyarország sem csak Budapestet: ezt vettük alapul. A zalai a tizennegyedik megjelenésünk lesz és örömünkre szolgál, hogy a város ünnepén tehetjük ezt - mondta Lukács Ladislav. Hozzátette, ezeknek a prezentációknak mérhető eredménye is van, hiszen, ami a Csehország iránti érdeklődést illeti, nagyon sok magyar turista jelezte, hogy éppen a Cseh napok alkalmával kapta az ötletet a kirándulásra. - Sok üzleti kapcsolat is született a Cseh napok programja kapcsán. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a Cseh Köztársaság - Az ön üzleti partnere címmel konferenciát is rendezünk május 13-án. Nemcsak kihasználjuk a fesztivál kínálta lehetőséget, de szeretnénk színvonalas rendezvényekkel gazdagítani is azt.

Zala megyébe látogat Helena Bambasová, Cehország rendkvívüli és meghatalmazott nagykövete is. Csehország kultúrájába szintén bepillantást nyerhetnek a fesztiválozók, képzőművészeti és képeslapkiállítás, filmvetítés várja az érdeklődőket. A fesztiválsátorban 6 speciális technológiát alkalmazó cseh sörgyár 15 féle sörét lehet majd megkóstolni, ezekhez természetesen sörkorcsolyákat is kínálnak.

További infók a fesztiválról itt!

Részletes program

Péter Gyöngyi

Facebook