Brit humor, a capella és jól ismert dallamok

Flying Pickets, az Egerszeg Fesztivál sztárja

2011. május 09., 11:07 szerző: Gyuricza Ferenc
Közel három évtizedes múlttal rendelkező, legendás hírű brit énekegyüttes, az a capella stílusának talán legismertebb képviselője, a Flying Pickets lesz az idei Egerszeg Fesztivál sztárfellépője.
Az már ismét koncertező formáció május 15-én, vasárnap este hat órai kezdettel mutatja be műsorát a Széchenyi téri nagyszínpadon.

 

Flying Pickets

A Flying Pickets legfőbb vonzerejét mindenekelőtt izgalmas és változatos repertoárja adja. Az 1982-ben alapított együttes ugyanis jól ismert slágereket dolgoz fel, méghozzá oly módon, hogy az a capella stílusának megfelelően a zenés részeket is emberi hanggal pótolják. Mindez persze nem egyedi a könnyűzene történetében, ám a brit formáció úgy kölcsönöz egyéni arculatot a daloknak, hogy közben megőrzi azok jellegzetességeit is. Színpadi produkciójukkal remek hangulatot képesek teremteni, esetenként a jellegzetes brit humor sem idegen tőlük.

Az együttes legismertebb dala a Yazoo együttestől kölcsönzött Only You című szerzemény átdolgozása volt, amellyel 1983-ban hazájukban első helyezést értek el a listákon. Emellett saját képükre formálták többek között a nyolcvanas évtized egy másik emblematikus szerzeményét, az eredetileg a Soft Cell által játszott Tainted Love-ot, Sam Cooke örökbecsű Wonderful World-jét vagy Sting stílusokon átívelő dalát, az Englishman In New Yorkot, de a modern rockzene olyan alaphimnuszát is, mint a Smell Like Teen Spirit című Nirvana-sláger.

 


További infók a fesztiválról itt!

Részletes program  További zenei hírek itt!

Gyuricza Ferenc

Facebook