A fiatalabbak szívesen tanulnak nénjétől

Konyhatündéri továbbképzés

2009. december 21., 04:27 szerző: zaol.hu, Horváth-Balogh Attila
Lányoknak, asszonyoknak indított sütő-főző tanfolyamot a Kiskanizsai Polgári Olvasókör. A továbbképzésen titkos praktikákkal ismerkedhetnek meg a konyha tündérei.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0
Az olvasókör most indult konyha-tanfolyamának nem célja mesterszakácsok képzése. Az a hétköznapi igény hívta életre, hogy az egyes recepteket ki így, ki úgy ismeri, s mindenki tud mesterfogást, amit általában nem jegyez-nek a szakácskönyvek. Ezekről az apró, ám annál hasznosabb szakmai finomságokról cserélnek eszmét a tanfolyam résztvevői a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház konyhájában.

Czuczor Zsanett (balról) Götti Györgyvnével épp hatlapost készít - ZH fotó: Horváth-Balogh Attila

- Sokan mondták, hogy ezt is szeretnének sütni, meg azt is, de nem tudják, hogyan kell, hát eljönnének hozzám, mutassam meg - magyarázta Szokol Boldizsárné, az olvasókör fő szervezője, akit e helyütt mindenki csak nénjének szólít. - Megbeszéltük: mindenki felvállal valamilyen süteményt, megmutatja tudományát a többieknek. Először sós stangli készült, aztán néger kocka, hatlapos, majd rétes.

Szokol Boldizsárné jelezte: nagy az öröm, ha aztán otthon is sikert arat a süti.

- Itt a nagy öregektől tanulhatjuk meg mindazokat a fortélyokat, amiket eddig nem ismertünk - mondta a tanfolyam egyik fiatal résztvevője, Czuczor Zsanett. - A szakácskönyvek nem írnak le mindent, és itt mindig hallok valami újdonságot.

zaol.hu, Horváth-Balogh Attila

2009. december 21., 04:27 szerző: zaol.hu, Horváth-Balogh Attila

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...