Egyéb

2017.02.08. 09:45

Miről írt a Zalai Hírlap 45 éve?

Zalaegerszeg - Időről időre fellapozzuk a Zalai Hírlap archívumát, most 45 évvel ezelőtti írásokat kerestünk. S találtunk egy egyperces interjút a Bizományi Áruházban zajló változásokról:

Egyperces interjú a BÁV-nál

Egymásnak ellentmondó hírek terjedtek el az elmúlt napokban a zalaegerszegi új Bizományi Áruházban folyó felvételekről. Mi is a helyzet valójában? - kérdeztük Kókai Ferenc áruházvezetőtől.

- A felvásárlásban bizonyos módosítások történtek. Talán ami „bonyodalmakat" okozott, az, hogy a készpénzfelvásárlást bizonyos időre beszüntettük. Jelenleg a felvásárlás bizományi formában zajlik. A lakosságot ebben úgy próbáljuk érdekeltté tenni, hogy a bevett áruk után nem a szokásos 30-40, hanem az 50 százalékos előleget folyósítjuk. Egyébként hiányoljuk, hogy a felvevőbe nem érkeznek műszaki, illetve tartós fogyasztási cikkek. Hosszú idő után most hoztak először például egy porszívót.

- És a téli holmik?

- Lassan véget ér a tél, és ránk is vonatkozik a szezonális jelleg. Ilyenkor már nem vásárolunk fel téli cikkeket. A beadónak sem érdeke, hogy itt álljon az általa behozott télikabát, mert árusítás nélkül nem tudunk neki pénzt fizetni - mondja befejezésül az áruházvezető.

(Zalai Hírlap, 1972. február 7.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!