Életmód

 • cikk kép
  Az "anyatejes táplálás" nem csak a babáknak fontos

  ISZKASZENTGYÖRGY, SZÉKESFEHÉRVÁR Hihetetlen mennyiségű immun-anyag van benne, átsegíti a gyermeket a betegségeken, erőssé és okossá tesz - mindez az anyatej csodálatos hatása, amelyről az anyatejes táplálás, vagy ahogy a laktációs tanácsadó hangsúlyozza: a szoptatás világnapja apropóján szólunk.

 • cikk kép
  Regenerál a gyógyvíz a kánikulában

  Fél áron csobbanhatnak megyekártyás előfizetőink a Mesteri Termálfürdőben augusztus 4-én, pénteken. Megéri kihasználni a lehetőséget, hiszen a nemrég megújult fürdőben számos medence és valódi kikapcsolódásra, pihenésre alkalmas környezet várja a vendégeket.

 • cikk kép
  Veszélyes és káros lehet a karnitin!

  Mindenki ismeri az L-karnitin jótékony hatásait, a testsúly csökkentés, az állóképesség javítás és az izomregeneráció vonatkozásában. Mégis előfordul, hogy valakinek nem hat, sőt, akár mellékhatások is jelentkeznek. Miért lehet ez?

 • cikk kép
  Egyre nehezebben mondják ki az igent a fiatalok

  Egy angol kutatás szerint egyre több idő telik el az elköteleződésig.

 • cikk kép
  A bántalmazás nem lehet "családi titok"

  Több mint 12 ezer nő töltötte ki azt a hazai felmérést, amely azt vizsgálta, az emberek hogyan vélekednek a családon belüli agresszióról, illetve véleményük szerint hányan érintettek a témában. A válaszadók csupán 17 százaléka gondolja úgy, hogy bármi is történik egy családban, az a család magánügye.

 • cikk kép
  Az időseknek receptre kellene felírni kutyát, hogy többet mozogjanak

  Receptre kellene felírni kutyát az idős embereknek, hogy többet mozogjanak. Egy új brit tanulmány szerint a kutyasétáltatás hatékony módszer.

 • cikk kép
  Számos cukorbeteg lábon hordja ki az infarktust

  A betegek több, mint felénél alakul ki vegetatív idegbántalom, ezért gyakori a lábon kihordott infarktus.

 • cikk kép
  A népszerű otthoni tartósítás: a befőzés

  Már csak azért is megéri házi lekvárt vagy befőttet készíteni, mert tudjuk, mit fogyasztunk a gyümölcsínség idején, télen. Azonban az ehhez vezető úttól, a befőzéstől sokan tartanak.

 • cikk kép
  Tippek rossz testszag ellen

  Hiába tisztálkodunk rendszeresen, használunk dezodort, mégis kellemetlen a testszagunk? Nem csak higiéniai oka lehet!

 • cikk kép

  A meleg napokon is lehet jól aludni

  A felmelegedett hálószoba bizonyára sokaknak okoz álmatlan éjszakákat. Olykor még a ventilátor sem nyújt segítséget, és klíma sincs minden lakásban. A napfényes órák számának növekedése is sokaknak okoz problémát. Néhány tényező kiiktatásával azonban hamarabb álomba szenderülhetünk.

 • cikk kép
  Nem is gondolnád, hogy allergiás lehetsz ezekre a dolgokra!

  Cudar dolog allergiásnak lenni. Az alábbi allergia-források mellett azonban eltörpülnek a "hagyományosak", de egyiket sem kívánjuk senkinek.

 • cikk kép
  Mit tegyünk, hogy 100 évig élhessünk?

  Lehetne száz évnél több is.

 • cikk kép
  Tippek, hogy azonnal serkentsd a produktivitásod az irodában

  A fáradtság és a sok tennivaló miatt Önnel is bármikor előfordulhat a produktivitás hiánya. Íme néhány ötlet, hogy a nehéz helyzetekben is helyt tudjon állni az irodában!

 • cikk kép
  A leggyakoribb nyári gyerekbalesetek a törések és a napégés

  A csonttörés, a zúzódás, a napégés, a száj- és bélfertőzés, valamint a rovarcsípés a leggyakoribb egészségügyi probléma a gyermekeknél nyáron - mondta Póta György háziorvos az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

 • cikk kép
  Miért terjed a Panhellen a sportolók körében?

  Számos sportág versenyzői mellett már hobbi sportolók ezrei is rendszeresen használják az Angliából érkező speciális táplálék-kiegészítőket; futóktól testépítőig, triatlonosoktól küzdősportolókig szinte minden sportban. Mitől más és mennyire hatékony a Panhellen?

 • cikk kép
  Mini szobrok az avokádó magjából

  Jan Campbell ebédet készített magának, mikor feltűnt neki, milyen szép is az avokádó belseje. Az emberek általában gondolkodás nélkül kukába vágják az ehetetlen részt, de Jan értéket farag belőle.

 • cikk kép
  Durva, mire költünk milliárdokat

  Feldolgozott húsra és sörre költenek a magyarok rengeteget az élelmiszerüzletekben. De van még valami, amit nem is gondoltunk volna.

 • cikk kép
  Fontos a mozgás: naponta hány lépést tesznek meg az emberek?

  Naponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte - derült ki az amerikai Stanford Egyetem elemzéséből, amely szerint a magyarországi átlag 5300-5500 lépés között van.

 • cikk kép
  Ha ciki ha nem: Félévente ajánlott nemibetegség-szűrésre járni

  A rendszeresen nemi életet élőknek félévente, évente javasolt nemibetegség-szűrésre járniuk, a fertőzéseket pedig elsősorban óvszerhasználattal lehet elkerülni - mondta a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika szakorvosa egy televízió műsorban.

 • cikk kép
  Nem tud aludni a hőségben? - Mutatjuk az okát!

  – A nyári hőségben jelentkező nehézkes alvás és elalvás inkább csak zavart alvásnak tekinthető, mint sem alvászavarnak, amit kezelni kell – mondta Pál Gyöngyi kaposvári klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és családterapeuta.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...