• cikk kép
  A magas vérnyomás ellen

  Keszthely - „Egy perc az egészségért” mottóval várták a magukra figyelőket a magas vérnyomás világnapján az Asbóth Sándor Szakképző Iskola egészségtan tanárai, egészségügyi asszisztens tanulói és a kórház munkatársai. A Fő téren vérnyomás-, testzsír-, vércukor- és koleszterinszint mérésre is lehetőség volt. Az érdeklődők tanácsokat is kaphattak betegségek megelőzésével és az egészséges életmóddal kapcsolatban. A mozgás fontosságára bemutatókkal hívták fel a figyelmet.

 • cikk kép
  Sikeres volt a futónap - közeleg a koraszülött PIC-nik

  Zalaegerszeg - A várakozásokat is messze felülmúló sikerrel zajlott le a múlt hétvégén a koraszülötteket támogató futónap.

 • cikk kép
  Tánc, jótékonyság, cumifa: babahordozós flash mob Keszthelyen

  Keszthely - Babahordozós anyukák táncoltak a Sétálóutcán: a flash mob egyben jótékonysági akció is volt. A Születés hetén a kórház gyermekosztályának adtak át adományokat.

 • cikk kép
  Nagykanizsa díszpolgárával, Dr. Kulcsár Gyulával kanizsaiságról, daganatos betegségekről, és a titkos védelmi mechanizmusról

  Nagykanizsa - Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, biokémikus vehette át idén a város napján a díszpolgári címet. A kanizsai születésű szakember lapunknak adott interjújában arról is beszélt, hogyan éljünk, ha el szeretnénk kerülni a daganatos megbetegedéseket.

 • cikk kép
  Ízek és könyvek

  A héten jelent meg a Pannon Lapok Társasága legújabb, a sorban 17. szakácskönyve, a Gyermekételek könyve. A Zalai Hírlap számára recepteket beküldők, és a szakácskönyvben megjelentek közül több mint húszan fogadták el a szerkesztőség meghívását, s személyesen vették át szerdán a tiszteletpéldányt.

 • cikk kép
  A tüdőrákot meg lehet előzni

  Van betegség, ami ellen mi is védekezhetünk. Teljesen nem küszöbölhetjük ki az ártó tényezőket, de megpróbálhatjuk minimálisra csökkenti a veszélyt. Az egyik ilyen betegség a tüdőrák - tudtuk meg dr. Kecskés László Istvántól, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Mellkassebészeti Osztályának a vezetőjétől.

 • cikk kép
  A grafológus válaszol

  „5 unoka” jeligét választotta a 60-as éveiben járó, tevékeny, derűs, kreatív nagymama, aki határozott, magabiztos, igényes, és nyitott természet.

 • cikk kép
  Bikini-alak gyorsan? - Ne várjunk azonnali eredményt, ha fogyni akarunk

  Nagykanizsa - Nincs jó hírünk azok számára, akik két hónap alatt szeretnének megszabadulni a téli úszógumiktól, ám a rendszeres és kitartó sportolás meghozza gyümölcsét.

 • cikk kép
  Betegek vagyunk a tévénézéstől?

  Nincs az az érzése, hogy állandóan gyógyszerreklámokat néz a televízióban? Hogy két fejfájás-csillapító között adnak egy kis filmrészletet? Nem csoda. Egy kutatás szerint csak úgy folynak a vény nélkül kapható szerek promóciói az esti fő műsoridőben.

 • cikk kép
  Az életerő művészete - a Csung Jüan Csikung egészség, fejlődés, lelki béke

  Zalaegerszeg - Európában egyre divatosabbak a távol-keleti küzdősportok, gyógyítási meditációs módszerek. Magyarországon is több ilyen iskola ad lehetőséget ezeknek a megismerésére.

 • cikk kép
  Tört szárnyú pillangó

  „Őszintén csalódott” jeligét választotta a 60 éves, felsőfokú végzettségű, nyugdíjas nő, aki törekszik a lelki egyensúlya megteremtésére.

 • cikk kép
  Elhízni kár, fogyózni veszélyes

  Surd – Nő az elhízott emberek száma, ebből fakadóan egyre többen fognak fogyókúrába is. Ehhez mindenféle diétákat és „csodatévő erővel” bíró készítményeket használnak, pedig az elhibázott diéta, illetve az ismeretlen összetételű „fogyasztószerek” miatt kórházba is lehet kerülni. Volt már példa rá.

Magazinok