• cikk kép
  Jön a grillszezon - Tanácsok szabadtéri tűzgyújtáshoz

  A tűzesetek megelőzése és a lakosság biztonsága érdekében a szabadtéri tűzgyújtást minden esetben jogszabályban rögzített előírások és ideiglenes rendeletek szabályozzák, a tűzgyújtás aranyszabálya azonban állandó: csak akkora lángot élesszünk, amekkorát el is tudunk oltani.

 • cikk kép
  Őrjárat a szőlőhegyen - Kezdődnek a munkák a Kanizsa és Lenti környéki birtokokon

  A tavasz közeledtével felébred a természet, megindul a vegetáció, a növények életre kelnek, és ez a gazdáknak azt jelenti, elkezdődnek a munkák a szőlőkben, kertekben. Ilyenkor április elején van itt az ideje a területek rendbe tételének, a további munkákra való felkészülésnek, illetve ilyenkor végzik a szőlő és a gyümölcsfák metszését a hegyi birtokokon.

 • cikk kép
  Ehető még a húsvéti főtt tojás?

  Napok óta díszeleg a fűvel kipárnázott fonott tálkában a húsvét vasárnapján készített tojás? Ha túl sok készült belőle ahhoz, hogy mind elfogyjon néhány nap alatt, és felmerül a kérdés: ez vajon még ehető? - akkor íme a válasz: ha a szobában, konyhában tároltuk, akkor valószínűleg már nem.

 • cikk kép
  Együnk virágot, vadnövényt - a természet a túlélés szolgálatában

  Zalaegerszeg - A falumúzeumban nemrégiben megrendezett oltónap vendége volt Gyenes Csilla fitoterapeuta, aki az ehető vadnövényekről tartott előadást.

 • cikk kép
  2050-ben félmilliárd 80 évnél idősebb lesz

  Példátlanul gyors ütemben öregszik a világ lakossága, 2050-ig a mostani 8,5 százalékról a duplájára, 17 százalékhoz közeli szintre emelkedhet a 65 éven felüliek aránya - állapította meg hétfőn közzétett jelentésében az amerikai népszámlálási hivatal.

 • cikk kép
  Mellrák: a fiatalok nem is gondolnak rá, hogy már ilyen korban is érintettek lehetnek

  Nagykanizsa – Dr. Kenessey Andrea belgyógyász-kardiológus harmincöt éves volt, amikor észrevett egy csomót a mellében. Hasonlót már többször is tapasztalt, de azok mind jóindulatú elváltozások voltak – ezért most sem gondolt másra.

 • cikk kép
  Hogy milyen a nézése és a járása? Interjú Kis Grófoval

  A nézését meg a járását, Bulibáró, mulatási… aligha van már az országban olyan ember, aki ezeket a számcímeket, refréneket ne tudná kihez kötni. Kozák László, azaz Kis Grófo péntek este a zalaegerszegi sportcsarnokban lépett fel telt ház előtt. Itt beszélgettünk napjaink egyik, hanem a legsikeresebb könnyűzenét játszó roma zenészével.

 • cikk kép
  Tojásokkal díszített fák

  Kistolmács, Kéthely - A húsvét közeledtével Zalában és Somogyban is egyre több településen díszítik hímes tojásokkal a közterületi fákat.

 • cikk kép
  Bánk atya az internet segítségével hirdeti Isten igazságát

  Zalaegerszeg – Március végén ünnepli örökfogadalmának 65. évfordulóját dr. Kovács Lajos P. Bánk atya, a ferences rend egykori tartományfőnöke, Zalaegerszeg és Zalalövő korábbi plébánosa, aki hamarosan Az Isten Báránya címmel újabb könyvet jelentet meg. Ez alkalomból kértünk interjút a Zaláról mindig nagy szeretettel nyilatkozó szerzetestől.

 • cikk kép
  A magas vérnyomás a leggyakoribb betegség Magyarországon

  Magyarországon a 8,3 millió felnőtt lakosból 3,5 millióra becsülhető a magas vérnyomásban szenvedők száma, ez a szám a lakosság idősödése miatt folyamatosan nő, a 75 éven felüliek több mint 80 százaléka hipertóniássá válik, elsősorban az érrendszeri meszesedés miatt - derült ki a Magyar Hipertónia Társaság által 2002-ben létrehozott hipertónia-regiszter legfrissebb adataiból.

 • cikk kép
  Gyimesközéploki tojásfestők Andráshidán

  Zalaegerszeg - Az írókán, azaz kesicén hajszálvékonyan csorog alá a lószőrrel rögzített rézcsövecskéből az otthonról hozott olvadt méhviasz. Pepecs munka a tojásfestés, de megéri.

 • cikk kép
  A pap és az Isten madara

  Murakeresztúr – Polgár Róbert római katolikus plébánosról már sokszor írtunk. Hírt adtunk arról, mikor teniszpályát épített az egyházközségnek, birkatartásba fogott, bionövény-termesztő tanfolyamot szervezett, s arról is beszámoltunk, hogy isteni zakuszkát készít.

Magazinok