• cikk kép
  Tartósított finomságok - vitaminok télre

  Az ősz a betakarítás ideje, a gondos gazdák, termelők már nyár közepétől gyűjtik a zöldséget és a gyümölcsöt. Ezek aztán befőzve, aszalva, szárítva, lekvárként, savanyúságként várják a kamrák polcain, hogy télen elfogyasszák őket.

 • cikk kép
  Egy nap az egészségért

  Zalaegerszeg – Mozgás, egészséges táplálkozás, sokféle egészségügyi felmérés. Röviden ezzel foglalható össze a Keresztury VMK szombat délutánja.

 • cikk kép
  Középkori olasz művészet, szépség és ízek harmóniája a tortán

  Hogy egy torta finom-e, azt csak akkor tudjuk meg, ha megízleljük. A kóstoláshoz azonban a látvány hozza meg a kedvet. A torta dizájnerek világbajnokságán indulók művészi alkotásokat készítettek, a zsűriben pedig zalai szakember is bírált.

 • cikk kép
  Szent Márton ünnepe

  Szent Márton évenként visszatérő ünnepei közül kiemelkedik az idei. Ez évi ünnepétől (november 11.) kezdődően egy éven át reá akarunk emlékezni, nemcsak Szombathelyen és a Szombathelyi Egyházmegyében, hanem szerte az országban, hiszen a 2016. évet mind a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, mind Magyarország Kormánya Szent Márton Évvé nyilvánította.

 • cikk kép
  Harmadik alkalommal szervezték meg az egészségnapot

  Zalaegerszeg – Jó állásom volt, megszületett az unokám, békés, boldog évek álltak előttem, és egy pillanat alatt minden összeomlott. Vétlenül balesetet szenvedtem és megvakultam...

 • cikk kép
  Zalai véradónaptár - Életet menthet, aki vért ad!

  Életet menthet, aki vért ad! Ha Ön 18 és 60 év közötti egészséges felnőtt, adjon vért a biztonságos és folyamatos vérellátás érdekében.

 • cikk kép
  Sokszor elvész a gyógyítás esélye - fókuszban az urológiai daganatok

  Zalaegerszeg – Az urológiai daganatok gyógyíthatósága, a túlélés esélye, a terápiák hozzáférhetősége egyaránt felmerül a Magyar Urológus Társaság csütörtökön kezdődött 20. kongresszusán.

 • cikk kép
  DIABÉTESZ VILÁGNAP 2015 – Egészséges Életmód és a Diabetes (x)

  Magyarországon is elérhetők a 2-es típusú cukorbetegség kezelésének legmodernebb gyógyszerei.

 • cikk kép
  Tíz profi focistából majdnem négynek lyukas a foga

  "Aggasztóan rosszak" a profi futballisták fogai, ami ronthat a pályán nyújtott teljesítményükön is - derült ki egy friss brit kutatásból.

 • cikk kép
  Földi élet, mint méltó előkészület

  Lassan fogy el, vagy hirtelen alszik ki az ember élete? Mily nagy titok ez! Csak Isten tudja! Az örök élet felé törő lélek csak az Istenben tud igazán megpihenni – fogalmaz heti elmélkedésében Stróber László zalaegerszegi apátplébános.

 • cikk kép
  Az e-cigaretta is veszélyes

  Zalaegerszeg – Az elektromos cigaratta is káros az egészségre, hívta fel rá a figyelmet pénteken az ÁNTSZ.

 • cikk kép
  Hol a boldogság kulcsa? - Nagy Réka pszichológus a lélektan új tudományterületéről

  Zalaegerszeg – Minden ember boldog akar lenni. De mi is a boldogság? Hogyan érhető el? Hogyan hatnak ránk a pozitív érzelmek? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a pozitív pszichológia, a tudomány legújabb, mintegy 15 éves múltra visszatekintő ága.

Magazinok