• cikk kép
  Mindennapi mérgeink - Olyan vegyi anyagok nyomait is megtalálták a vérben, amelyeket régen betiltottak

  Mielőtt belevágnánk a testünk-lelkünk megújítását szolgáló, a múlt héten beígért természetes élet- és gyógymódrendszer részletes ismertetésébe, ismerkedjünk meg mindennapi mérgeinkkel, melyek nagyban felelősek betegségeink kialakulásáért. Másként nem tudjuk elkezdeni a jövő héten a tudatos méregtelenítést.

 • cikk kép
  A mogyoró már tüneteket okozhat az allergiásoknak

  Elérheti a tüneteket okozó szintet a levegőben a mogyoró pollenjének koncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton.

 • cikk kép
  Kávé nélkül soha? - 4 tuti tipp reggelire, hogy jól induljon a napja

  A reggeli étkezéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit él a köztudatban. Fontos tudni, hogy a reggelinél is vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani, ha azt akarjuk, hogy jobban induljon a napunk, és hogy lendületünk a nap folyamán végigkísérhessen minket. Most erre szeretnék felhívni a figyelmet egy kampánnyal, hiszen egy reggeli gyümölcslé vagy gyümölcsital remek választás lehet a reggelink mellé is.

 • cikk kép
  Egészségügyi szükségállapotot hirdetnek ki?

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetősége szerint "robbanásszerűen" terjed a zikavírus, ezért hétfőre sürgős független szakértői tanácskozást hívtak össze annak eldöntésére, hogy ki kell-e hirdetni a nemzetközi egészségügyi szükségállapotot.

 • cikk kép
  A járvány már a szomszédban van - lassan terjed az influenza

  Zalaegerszeg – Európa nyolc országában, köztük a szomszédos Szlovéniában is járványos méreteket öltött az influenza, nálunk azonban lassabban emelkedik a betegszám.

 • cikk kép
  Nébih: minden harmadik vaj esetében indult hatósági eljárás

  Tizenkilenc előállítótól harminchárom különböző terméket vizsgáltak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, tizenegy esetben indult hatósági eljárás.

 • cikk kép
  Minden, ami C-vitamin!

  Pintér Krisztina fülakupunktúrás addiktológus szerint érdemes ilyenkor otthon tartanunk mindent, ami C-vitamint tartalmaz.

 • cikk kép
  Idősebbek is elkezdhetik: nyugdíjasok a monitor előtt

  E-mail, fájl, pdf feltöltése, elektronikus űrlap – sokaknak mindez közérthető, ám többeknek ismeretlenek e szavak és műveletek. Ma, amikor az ügyintézések során olykor nélkülözhetetlen a számítógép, nehezen boldogulnak, akik nem ismerik ki magukat az informatika világában.

 • cikk kép
  Jön az influenzajárvány: így kerüld el a betegszabit

  Hamarosan Magyarországon is itt az influenzajárvány, ami jellemzően február-március hónapokban tetőzik. Ha idén szeretnénk kimaradni belőle, és a betegszabadságot is mellőznénk, érdemes lehet megfogadni az alábbi tippeket.

 • cikk kép
  Eszterlánc - A mértékletesség íze

  Elhízott világunkban ártalmasak az étkezési szokásaink, mennyiségileg és minőségileg sem azt esszük, amire szüksége lenne a szervezetünknek - hallja évek óta Vanda, aki úgy érzi, hogy végre rátalált a mértékletesség ízére.

 • cikk kép
  Öt tipp a közérzetjavításhoz

  Téli közérzetjavító, testet-lelket melegítő, a belső tüzet élénkítő tanácsok a jóga világából.

 • cikk kép
  Mitől alakulhatnak ki a térdpanaszaink és mit tehetünk ellene?

  Ezekről kérdeztük Gyarmati Erik ortopéd-traumatológust és sportszakorvost.

Magazinok