Életmód

2016.05.06. 14:24

A grafológus válaszol

„5 unoka” jeligét választotta a 60-as éveiben járó, tevékeny, derűs, kreatív nagymama, aki határozott, magabiztos, igényes, és nyitott természet.

 

A különböző élethelyzetekhez gyorsan alkalmazkodik, s fogékony a környezeti ingerekre és a hangulati hatásokra.

Széles érdeklődési körrel rendelkezik, az új dolgok megismerése számára arra jó, hogy az újszerű megoldásokat a hétköznapi életébe beépítve, könnyítse saját munkáját. A sablonos, unalmas feladatokat nem kedveli, lehetőség szerint elkerüli, muszájból azonban elvégzi.

Akkor érzi igazán jól magát, ha megfelelő elismerést kap az elvégzett feladataiért. Az alá-, fölérendeltségi viszonyok közül ez utóbbi fontos számára, azonban nem a hatalomra vágyik, hanem csak arra, hogy irányításával, intézkedéseivel a lehető leggyorsabban és a leggördülékenyebben történjenek meg a dolgok.

Empátiája lehetővé teszi számára, hogy könnyedén megtalálja a megfelelő hangot mindenkivel, s ha valaki agresszíven lépne fel vele szemben, akkor ügyesen forgatva a szót, pillanatok alatt oldja a fennálló feszültséget, a nézetkülönbözőségeket képes rövid idő alatt ész érvekkel oldani, s a kompromisszumos megoldást megtalálni.

 

Kerüli a rendetlenséget, mindig mindent a maga helyén akar látni, s a környezetében élőktől is megköveteli a rendet, azonban messze áll attól, hogy rendmániásnak legyen mondható.

Egyfajta nyugtalanság jellemzi, állandóan új és új irányokba indulna, s a régi, megszokott, mindennapi helyébe szívesen látna számára friss élményekkel bíró elfoglaltságot. S a jövő titkainak mielőbbi megismerése a számára elérendő cél, még akkor is, ha gyakran el-elmélázik régmúlt történéseken, eseményeken.

Mindennapjait a munka tölti ki, azonban szüksége lenne arra, hogy a sürgés-forgás helyett egy kicsit többet törődjön saját magával, pihenjen és kikapcsolódjon, különösen akkor, ha esetlegesen előforduló „gyomorpanaszai” fokozódnának.

 

Novák Mária

grafológus-, írásszakértő

 

Várjuk a kedves olvasók jeligével ellátott, sima A/4-es lapra, legalább 15 sor terjedelemben, golyóstollal írt – fogalmazás bármely témában  – teljes névaláírással ellátott leveleit a Zalaegerszegi Szerkesztőségünkbe, melyben kérjük legalább az alábbi adatainak megadását: életkor, nem, végzettség, foglalkozás, valamint nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a grafológiai személyiségrajza, feltett kérdéseire a grafológus válasza a lapunkban közzétehető.

Címkék#grafológus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!