Életmód

2015.10.12. 16:19

Sétával a mellrák ellen

Nagykanizsa - Csaknem százan vettek részt tegnap a mellrák elleni felvonuláson, melyet a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete hirdetett meg.

Horváth-Balogh Attila

A résztvevők az Erzsébet térről a Sugár utcára, a Medgyaszay Házhoz vonultak, ahol ismeretterjesztő előadásokat hallgathattak meg.

- Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek jegyében rendeztük meg a sétát, illetve előadásainkat - mondta Karosi Lászlóné, az egyesület elnöke.

Száz fő vett részt a mellrák elleni küzdelem jegyében szervezett sétán. Az érdeklődőket előadások várták a Medgyaszay Házban
Fotó: Szakony Attila

– Tíz éve már rendeztünk figyelemfelhívó sétát, most pedig ugyanolyan rendezvényre nyújtottunk be pályázatot az önkormányzathoz, és nyertünk – folytatta Karosi Lászlóné. – Az a célunk, hogy a város támogatásával felhívjuk a nagykanizsai lányok, asszonyok figyelmét arra, hogy mennyire fontos a megelőzés a mellrák elleni harcban, változatlanul növekszik ugyanis a megbetegedések száma. A Medgyaszay Házban dr. Milics Margit radiológus főorvos és Bálint Mária diplomás ápoló tartott előadást a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!