Életmód

2016.11.25. 10:33

Apanapló - Zalán dobozol

Apa, apa figyelj, mondok valamit! – Drága kisfiam, apa most érkezett haza, engedd meg, hogy legalább letegyem a táskám. Egyébként szia.

Pásztor András

– Jó, jó szia apa. Figyu, szeretnék egy igazi E.T. jelmezt, pont olyat, mint amilyen a filmben is volt. Most láttam a számítógépen, hogy lehet kapni csak kicsit drága.

– Na és mennyire drága?

– Hát, anya mondta, hogy húszezer forint.

– Hát manó, az tényleg drága, nem hiszem, hogy veszünk.

– És ha találok egy húszezrest, akkor megvehetem?

– Akkor megveheted kisfiam.

– Akkor is ha a pénztárcádban találom?

– Nem, akkor nem. Az úgy nem érvényes. De gyere ülj csak ide az ölembe, beszélgessünk erről egy kicsit! Tudod Zalán neked már így is nagyon-nagyon sok játékod van, ugyanakkor élnek olyan kisgyerekek a világban, akiknek egyetlen játéka sincs. Tudod, hogy miért?

Pásztor Zalán is elkezdett kutatni saját játéktárolójában. Cékla úr is belekerült a cipősdobozba
Fotó: Szakony Attila

– Hát... biztosan rosszak voltak és nekik nem hozott a Jézuska semmit.

– Nem éppen. Tudod vannak olyan gyerekek, akiknek az szülei nem tudnak játékot venni, mert szegények és inkább ennivalóra kell nekik a pénz. De ilyenkor, karácsony környékén az okos gyerekek elajándékozzák azokat a játékaikat, amiket már nem használnak, hogy a többi gyerek is örülhessen. Szerinted neked van olyan játékod, amire már nincs szükséged?

– Apa szerintem van. Odaadhatnám a barna macimat, tudod amelyiket kiskoromban annyira szerettem. Elő is keresem, itt kell lennie a tárolódoboz alján. Jééé, nézd csak, itt van ez a távirányítós autó is a dobozban és a búgócsiga meg a krokodil. Ezeket mind odaadom a szegény gyerekeknek.

– Nagyon büszke vagyok rád kisfiam, amiért ilyen jószívű vagy. Gyűjtsük össze a megunt játékaidat és tegyük cipősdobozokba.

– Apa szeretnék én lenni a legjobb jószívű kisgyerek és ha gondolod, a legómat is betehetjük a dobozba, de azt jövőre kérem vissza!

– Aranyos vagy Zalán, de csak azokat tedd bele, amire már nincs szükséged.

– És apa, a Jézuska honnan tudja majd, hogy melyik dobozt, melyik gyereknek adja? Felbontja és belenéz?

– A Jézuska úgy is tudni fogja, ha nem néz bele.

– Egészen biztos vagy ebben apa?

– Igen kisfiam. De miért kételkedsz a Jézuskában?

– Csak azért, mert tavaly nekem nem azt hozta, amit szerettem volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!