Életmód

2016.08.15. 20:18

Az ekcéma kezelésének módja (x)

Az ekcéma kezelése gyakran állítja kihívás elé az érintetteket. A vörös, viszkető foltok nem csak a mindennapi komfortérzetre nyomják rá bélyegüket, de bizony a megjelenésre is.

A betegség gyakran allergiás reakcióra vezethető vissza, de nem ritka, hogy rendszeresen megjelenő panaszról van szó, melyet akár pszichés tényezők is indukálhatnak. A gyógyulás azonban nem lehetetlen, hiszen ma már rendkívül sokféle készítmény közül válogathatunk. A receptköteles krémek helyett a Hillvital.hu ekcéma kezelése során a természetes összetevőkkel rendelkező balzsamokat ajánlja, melyek hatékonyan veszik fel a küzdelmet a kínzó tünetekkel.

Előnyben a természetes kozmetikumok

A napjainkban boltok polcain sorakozó tisztálkodó szerek gyakran olyan mesterséges adalékokat tartalmaznak, melyek sokaknál váltanak ki allergiás reakciókat. A túl sok illatanyag legalább olyan káros lehet, mint a nem megfelelően kiöblített alsóruházat vagy a műszálas ruhaneműk viselése. Mai világunkban egyébként is gyakoriak az allergiás megbetegedések és a környezeti hatások miatt a bőr érzékenyebben reagál a használt készítmények egyes összetevőire. Fontos tehát mind az ekcéma kezelése, mind annak megelőzése terén, hogy természetes hatóanyagokat használjunk. Igaz ez a tisztálkodásra és a bőrápolásra is. Az iszapos szappanok remek választásnak bizonyulnak, de a hidratáló hatásáról ismert shea vaj is jó szolgálatot tesz az ekcémával együtt járó bőrszárazság ellen.

Kínzó viszketés? Álljon ellent neki!

Talán az ekcéma kellemetlenségei közül a leginkább nehezen tolerálható az állandó viszketés. Van, akinél folyamatosan jelen van, de sokkal gyakoribb, hogy rohamokban tör elő. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ellenálljunk a viszketésnek, hiszen ha az érintett bőrfelületet csak tovább vakarjuk, azzal még inkább megnehezítjük a gyógyulást. Nem is beszélve arról, hogy a kivakart, sebes bőr a fertőzésekre is hajlamossá válik. A viszketés ellen a természetes hatóanyagokat tartalmazó krémek éppen úgy jó választásnak bizonyulnak, mint az intenzív hidratálás. Az ekcéma kezelése során azonban ne illatosított, mesterséges összetevőkkel bíró krémeket válasszunk, inkább törekedjünk e területen is a természetességre. Tusolás után azonnal hidratáljuk a bőrt, a forró kádfürdőt pedig jobb elfelejteni.

Egészséges életmóddal az ekcéma ellen

A bőrbetegségek gyakran utalnak arra, hogy a szervezetben belülről nem működik valami optimálisan. A legyengült immunrendszer, a túl sok stressz, a hiánybetegségek éppen úgy hatással vannak a bőr állapotára, mint a függőségek, a nem elegendő folyadékbevitel vagy a rendszeresen testmozgás hiánya. Az életmódváltás tehát akkor is remek választás, ha a cél az ekcéma kezelése. Érdemes napi legalább harminc perc mozgást beiktatni a mindennapokba, és a táplálkozási szokásokat is megváltoztatni. A szakemberek húsz testsúly kilogrammonként ajánlanak egy liter vizet, az alkoholt pedig célszerű teljesen elhagyni.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy az ekcéma kezelése során csak a természetes összetevők használhatóak hosszú távon is. Esetükben nem kell a hozzászokás veszélyével számolni, és semmilyen mellékhatással nem rendelkeznek. A megfelelő gyógynövények kombinációja eredményesen vethető be a kínzó bőrpanaszok ellen is. Ha pedig sikerült megszabadulni a problémától, akkor a megelőzés érdekében az életmódváltás mindenképpen jó döntésnek bizonyul. Ne feledje, a természet patikája bőrbetegségek esetén is gyógyírt hozhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!