Életmód

2016.04.29. 11:39

Az életerő művészete - a Csung Jüan Csikung egészség, fejlődés, lelki béke

Zalaegerszeg - Európában egyre divatosabbak a távol-keleti küzdősportok, gyógyítási meditációs módszerek. Magyarországon is több ilyen iskola ad lehetőséget ezeknek a megismerésére.

Németh Diána

Azt viszont már kevesen tudják, hogy az összes módszer gyökere a csikungban rejlik. A többezer éves meditációról és gyakorlatsorról Tábori László Lajos nemzetközi csikung oktató beszélt nemrégiben a zalaegerszegi érdeklődőknek egy élményelőadáson.

- Ebben a rendszerben leltem meg azt, amit kamaszkorom óta kerestem. Sőt, annál is többet. A megtapasztalható élményeknek olyan tárházával találkoztam ebben a tanításban, amilyenekről korábban még csak nem is álmodtam - osztotta meg személyes élményeit Tábori László Lajos a hallgatósággal.

Egy napon megfogalmazódott benne az a gondolat, hogy ezt az örömöt tovább kell adnia másoknak is. Akkor úgy döntött, hogy ideje nagy részét arra fordítja, hogy minél többen átélhessék ugyanezeket az örömteli pillanatokat.

- Szinte megszállottan kerestem a lehetőséget, hogy nagymesterünktől, Hszü Ming-tangtól közvetlenül tanulhassak. Öt alkalommal vettem részt a nagymester által vezetett több hetes saolini elvonuláson. Ezeken kívül részese lehettem a továbbképzéseknek a Pekingi Kundawell Intézetben. Tábori László Lajos a Csung Jüan Csikung rendszernek több mint tíz éve nemzetközi tanára. Ezen belül 2007 óta a harmadik szintet is oktatja, 2009 -től pedig - Hszü Ming-tang nagymestertől kapott felhatalmazás alapján - úgynevezett elvonulásokat is vezet.

- A csikung az életerővel, energiával való bánásmódnak a technikája, tudománya, művészete. Mindezt az egészségünk megőrzése érdekében végezzük, bár azért léteznek más célok megvalósítását kitűző csikung rendszerek is. Én egy több mint 7000 éves múlttal rendelkező ősi, önfejlesztő rendszert tanítok. Hosszú ideig titkos tannak számított, csak a beavatottak számára volt elérhető, mára a világ több mint 30 országában 50 000-nél is többen gyakorolják nap, mint nap.

A Csung Jüan Csikung „az élet egyszerű tudománya” - magyarázta a szakember. Gyakorlásával fizikai, energetikai és spirituális síkon lehet fejlődni. Napjaink életritmusába könnyen beilleszthető, egyszerűen elsajátítható meditációs gyakorlatok révén nagyon jelentős előrelépést érhetünk el egészségi problémáink megoldásában. A rendszeres gyakorlás eredményeként hatékonyan tudjuk növelni energiaszintünket, mely elsősorban egészségi állapotunk javítására van nagy hatással. Az egészség kell a mindennapi élethez, de alapvető a spirituális fejlődéshez is. A magasabb szintű gyakorlatok végzése során az egyénben létrejön a belső béke, növekszik a kreativitás, a végrehajtás energiája, az intuíció, az együttműködő készség, az elfogadás és a kitartás. A nemzetközi csikung oktató szerint ez a módszer abban különbözik más spirituális iskoláktól, hogy a gyakorlók más rendszerekben nem használt energiaközpontokba tudják gyűjteni az energiát. Ezáltal olyan stabil energetikai alapot teremtenek maguknak, hogy könnyebben tudják kezelni a hétköznapi stresszt, belső egyensúlyra, optimista szemléletre tesznek szert, és ami talán a legfontosabb: egészségesek, vitálisak tudnak maradni.

Címkék#csikung

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!