Életmód

2017.04.09. 15:10

Egészséges nap - Népszerű a program a diákok körében

Lenti - A gyógynövényekről, a méhekről, a mézről és az egészséges táplálkozásról is hasznos információkat hallhattak a diákok az egészségnapon.

Korosa Titanilla

Sokéves hagyomány az Arany János Általános Iskolában, hogy egész napos rendezvény keretében hívják fel a diákok és a részt vevő felnőttek figyelmét a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra. Mindezt nem csak szavakkal teszik ezen az napon, hiszen az egészséges ételek kóstolóján különféle tápanyagokban gazdag harapnivalókat is megkóstolhattak az érdeklődők. A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret zöldségkrémekkel és friss zöldségekkel ízesítették, az ízek alapján lehetett találgatni, mi képezi a krémek alapját. Legnagyobb sikere a gyerekek körében a méznek volt. A Lenti és Vidéke Méhész Egyesület tagjai repce-, akác-, hárs-, napraforgó- és vegyes krémes mézet vittek kóstolóba, valamint ismeretterjesztő filmet vetítettek a szorgos méhekről.

Szokoli Emma (balról) és Berkes Adél kóstolja a mézet Fotó: Korosa Titanilla

Emellett a helyi védőnők vérnyomásmérést és más szűrővizsgálatokat végeztek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, a mentősök pedig elsősegély-bemutatót tartottak. A tavasz kezdetén már megjelenő gyógynövényekkel is megismerkedhettek az egészségnapon Lengyelné Csondor Katalin gyógy- és fűszernövény-termelő asztalánál, aki játékos kérdésekkel is készült a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!