Ez a betegségek leggyakoribb kiváltó oka

2017. április 24., 20:28 szerző: Gyuricza Ferenc
komment
Dobronak - Korunk egyik legégetőbb egészségügyi problémájával, a stresszel foglalkozott elmúlt hét végi rendezvényén a Magyar Egészségügyi Társaság.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A neves orvosprofesszorokat, világszerte elismert szaktekintélyeket magába foglaló szakmai szervezet kétévente tart határon túli szakmai konferenciát. Ezen tanácskozások helyszínéül azért választotta a Muravidéket az egészségügyi társaság, mert egyik alapítója egy néhai lendvai szülész-nőgyógyász, a 2010-ben elhunyt dr. Tomka Miklós volt. A határon túli konferenciákon így nemcsak szakmai kérdésekkel foglalkozik a tagság, de róla is megemlékeznek.

Az idei szakmai tanácskozás központi témája a stressz volt, amelynek egész előadássorozatot szenteltek Dobronakon. Ennek oka, hogy a krónikus stresszt az egészségügy ma már a leggyakoribb betegségkiváltó okok közé sorolja, s bizonyos esetekben a halálozások közvetlen kiváltója is lehet. Nemcsak a köztudat által a legveszélyesebbnek tartott szívinfarktusért lehet felelős, hanem önállóan, vagy további kóroki tényezőkkel közösen pszichoszomatikus betegségeket, krónikus fejfájást, asztmát, hipertóniát, gyomorfekélyt, pajzsmirigy-túlműködést, bőrbetegségeket, vastagbél-betegségeket, depressziót, álmatlanságot és pánikbetegséget is előidézhet, de a daganatok kialakulásában is közrejátszhat. A stressz gátolja az immunrendszer működését, s ez bakteriális és vírusfertőzést, valamint azok szövődményeit idézheti elő.

Gyuricza Ferenc

2017. április 24., 20:28 szerző: Gyuricza Ferenc

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...