Életmód

2015.05.31. 09:31

Hasznos konyhai turpisságok

Zalaegerszeg - Szalay Csaba civil tudósítónk néhány hasznosítható konyhai trükkel, tapasztalattal ismertet meg bennünket.

Civil Tudósítónktól

- Mielőtt kirántanánk a csirkemellet, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús.

- Amikor sok a petrezselyem, jól megmosva, összetekerjük szivar alakúra, becsomagoljuk szorosan nylon zacskóba és így tároljuk a mélyhűtőben. Ha szükség van rá, fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni,

- A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverjük, így tehetjük zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használhatjuk (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórhatjuk.

- Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük, így nem károsodik a forma.

- A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

- A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá.

- A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom.

- A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forróvízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

- Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is.

- A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

- A hússzeletek közé folpackot téve fagyasszuk le, így nem fagy össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!