Életmód

2017.02.03. 19:25

Kínai asztrológia - Gyógyító erők a kakas évében

A kínai asztrológia az emberiség egyik legősibb módszere az égi mechanika értelmezésére.

Míg az európai asztrológiában a hónapok különböző hatásának szenteltek figyelmet, a kínai asztrológia 12 éves ciklusokkal számol. Nemrég, 2017. január 28-án a kakas éve kezdődött el. A taoista filozófia a Jin-Jang elmélettel és az öt elem tanával egészítette ki a kínai asztrológiát. Az öt elem: a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz. Az éveket igyekeztek szinkronba hozni az öt elem tanával. Míg a 2017-es év a kakas éve, addig a tűz elemhez is tartozik. Az ebben az évben születettek megnevezése így Tűz-Kakas lesz. Az évek kettesével követik egymást az elemekkel való összefüggésükben.

2016 és 2017 a tűz elemhez tartozik. 2018-ban és 2019-ben a föld elem hatása lesz érezhető, majd újabb két éven át a fém, majd a víz, végül a fa elem lesz uralkodó, és a ciklus újra kezdetét veszi. A tizenkét állatövi jegy és az öt elem kombinációja miatt az ideihez hasonló tűz-kakas év legközelebb pontosan 60 év múlva lesz.Milyen hatásai lesznek a tűz-kakas évének? A tűz energia (amelynek idén a magas aspektusa valósul meg) segíti a kommunikációt, az önkifejezést, az önművelést. Hatékony és gördülékeny kommunikáció lesz jellemző az évre. A korábbi félreértések és konfliktusok kiváló kezelője lesz ez az időszak. Sokaknak a 2016-os év valamilyen veszteséggel járt. Értelmi-érzelmi vonatkozásban rengeteg kapcsolat veszett oda, sokan elhagyták a földi síkot.

Rengetegen égtek ki a nem szokványos energetikai hatások miatt. Az idei év rendkívüli gyógyító erővel ruházza fel mindazokat, akik hajlandóak a szenvedés helyett a hit útját járva, az önsajnálatot sutba dobva a jövőbe tekinteni, és a nehézségeket lehetőségként szemlélni. A régiek szerint minden lelkiállapot gyógyítható, kivéve a kétségbeesés, mert az magát a lelket töri darabokra. Mivel most a Jupiter a legfőbb hatóerők egyike, érdemes tudni, hogyan befolyásolja az emberi életet az asztrológia szerint. Úgy tartják: uralkodásakor ha pozitívan gondolkodsz, a Jupiter mindent megad neked. Ha negatívan gondolkodsz magadról, a Jupiter még azt is elveszi, amid van. Fontos, hogy a remények, a tervek, a vágyak elérhetők.

A félelmek gúzsba kötik az elmét és gátolják, hogy jelen legyünk a saját életünkben. Ki ahova fókuszál, oda áramolnak az energiái. Felesleges arra koncentrálnia, amit nem akar elérni. Rövid tél várható, kellemesen esős tavasszal. Az év jó termést ígér. Globális konfliktus nem lesz jellemző az évre. Egészségi szempontból a tűz év a szív és a vékonybél meridiánokon keresztül ad leginkább energiát. A nyári napszúrás, hőguta lehet a leginkább jellemző külső ártó hatás. A nyári hőség és a keserű ízű ételek fokozhatják az autoimmun problémák megjelenését. Akik hajlamosak ilyen megbetegedésekre, azoknak célszerű csökkenteni a búza fogyasztását és más gabonafélékkel helyettesíteni azt. Bár az ízérzékelésünk fejletlen, a búzára valójában a keserű íz a jellemző, és túlzott fogyasztásával a vékonybél meridián túlműködését kockáztatjuk.A tűz-kakas év 2018. február 15-ig tart, s a föld-kutya év követi majd.

 

Körmöczi Péter
természet-gyógyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!