Életmód

2017.01.31. 12:52

Mikor kell fizetni a házasságkötésért?

Hévíz - Közzétette a hévízi önkormányzat a honlapján, hogy mely esetekben kell fizetni, s mennyit a házasságkötésért.

Szabó Judit

Az anyakönyvi eljárásról szóló törvényben felhatalmazást kaptak a települési önkormányzatok, hogy rendeletben határozzák meg a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés szabályait, valamint a többletszolgáltatásért az önkormányzatnak fizetendő díjakat.

A díjakról szóló önkormányzati rendelet a hivatali időn kívül a Városházán megrendezendő házasságkötés díjaként bruttó 15 ezer forintot állapított meg, amelyből a házasulandók - amennyiben legalább egyik fél hévízi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik - 100 százalékos kedvezményben részesülnek.

A külső helyszíneken zajló házasságkötés esetén bruttó 35 ezer forintot kell fizetni. Ilyen esetekre díjkedvezményt nem állapított meg az önkormányzat.

A hévízi képviselő-testület helyi rendelete értelmében a hivatali munkaidőben és a hivatali helyiségben megtartott házasságkötés továbbra is térítésmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!