Mozgás, ami fiatalít - Tízpróbáztak a zalaegerszegi nyugdíjas klubok tagjai

2017. május 28., 20:00 szerző: Arany Horváth Zsuzsa fotós: Katona Tibor
komment
ZALAEGERSZEG - Negyedik alkalommal rendezték meg az Egészség Egyesület szervezésében a nyugdíjas tízpróbát a városnapi programokhoz igazodva.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tegnap nyolc csapatba tömörülve több mint hetven szépkorú, ám aktív egerszegi nyugdíjas gyülekezett az Apáczai ÁMK sportpályáján, hogy különféle sportversenyekben mérje össze fizikai erejét, lelkesedését. A tízpróbázó társaságot Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, jelezve, aznap zajlott a Senior Akadémia évzárója, délután pedig újra összeházasodtak az 50 éve házasságban élő egerszegi párok. Mindez jelzi, a dinamikus Zalaegerszeg nem nélkülözi az idősebb korosztály aktivitását.

Az Életet az éveknek Országos Szövetség nevében a zalai alelnök, Iványi Ildikó kívánt szerencsés versenyzést, majd Siklósi Vilmosné Judit vezetésével kezdetét vette a közös bemelegítés, majd a senior táncbemutató, amelyben nyugdíjas klubok mutatták meg, mit tanultak az elmúlt hónapokban.

A zalai nyugdíjasok legújabb hobbija a senior tánc. Jótékony egészségügyi hatása felbecsülhetetlen
Fotó: Katona Tibor

A sportvetélkedő sorversenyei után a Nordic Walking jótékony hatásaival is megismerkedhettek a résztvevők.

- A kertben elég sokat dolgozunk, de a sport más izomcsoportokat tart karban. Gazdaasszony Klubunk hetente egyszer közös tornaórát tart - mondták érdeklődésemre az andráshidai csapat tagjai: Boncz Gergelyné (69), Kovácsné Katona Irén (63), Seruga Attiláné (71), Horváth Józsefné (67) és Horváth Gyöngyi (65) hozzátette, a jó erőnlét nemcsak a megfelelő közérzet és életminőség okán, hanem az unokák miatt is fontos, hiszen szükségük van a fitt nagyikra.

A délután zárult nyugdíjas tízpróbát végül a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete nyerte meg, második lett a Kertvárosi Aranyifjak csapata, harmadikként a Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub végzett. A legfittebb legidősebb férfinek Reizer József bizonyult, a hölgyek között pedig Vizi Gyuláné nyerte el ezt a címet.

A senior tánc üdvözlendő divattá vált országszerte. Nem társastáncról van szó, tehát nem kell hozzá partner, ellenben kifejezetten időseknek szóló közösségi tánc, amelynek során a tanulás szerepe ugyanolyan fontos, mint a táncé. Nem csak a testet, a szellemet is frissen tartja. Olyan közösségi tánc, amelyet az idősebbek adottságaihoz igazodva dolgoztak ki A tanulás és a mozgás bizonyítottan is segít frissen tartani az agyat, ráadául jelentősen ki lehet tolni vele a demenciát az Alzheimer kór esetleges megjelenését.

Arany Horváth Zsuzsa

2017. május 28., 20:00 szerző: Arany Horváth Zsuzsa fotós: Katona Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...