Nagykanizsai találmány a túlsúlyos nőknek

2014. június 30., 07:05 szerző: Ziegler Anita fotós: Katona Tibor
komment
Nyár, forróság, izzadás, összeérő, s előbb-utóbb kisebesedő combok… Sokak számára ismerős a probléma. Szabó Imréné, Magdi pontosan tudja ezt, és már a 70-es években kifejlesztett egy speciális alsóneműt a baj orvoslására.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szabó Imréné sokat kísérletezett, míg a pántok megtalálták a helyüket. Képünkön a szabásmintát mutatja, előtte egy alkalmi ruha alá való combpánt. Fotó: Katona Tibor

Az első ránézésre bonyolultnak tűnő öltözet igazi megoldást jelenthet a teltebb hölgyek számára, hiszen különleges kialakításával tompítja a combok súrlódását, ezáltal véd a kisebesedéstől. Ha annak idején lett volna lehetősége a nagykanizsai Szabó Imrénének, hogy menedzselje találmányát, manapság bárki leemelhetné a praktikus és csinos combvédőt a fehérneműüzletek polcairól.

– A '70-es években kezdtem el foglalkozni a problémával, az ihletet pedig egy film adta, amelyben a főszereplő táncosnők viseltek hasonló öltözetet. Elsősorban az a szándék vezérelt a pánt elkészítésénél, hogy segítsek a sorstársaimon – meséli Szabóné. – Akkoriban a kanizsai bútorgyár műszaki osztályán dolgoztam, s mivel kapcsolatban voltam a műszaki rajzolóval, az ő segítségével készítettem el a mintadarabokat. Sok évnyi próbálkozás után született meg a végleges megoldás. Kezdetben használt kombinék, fehérneműk anyagát varrtam össze, s a férjem által készített szabászgép segítségével tudtunk egyforma darabokat kivágni. Úgy gondoltam, miután nyugdíjba vonulok, a pánt forgalmazása jó mellékjövedelmet biztosít, ám ekkorra már se kedvem, se lehetőségem nem volt a termék menedzselésére. – mondja Magdi, bár hozzáfűzi, sok helyen próbálkozott a szabadalmaztatással. – Még a budapesti fehérneműgyárba is elvittem az újításomat. A fejlesztési részlegen tetszett az ötletem, azt mondták, 60 nap múlva értesítenek, és az utolsó napon érkezett a válasz, melyben visszautasítottak. Más alkalommal az Ipari Minisztériumba látogattam, ahol ugyancsak kedvezően fogadták a terméket, még a főosztályvezető is megnézte a találmányt. Ám elkövettem egy hibát: megemlítettem, hogy a pánt viselésével kevesebb harisnyát kell vásárolni, mivel nem kopnak el olyan hamar. Ekkor mondtak nemet az ajánlatomra. Ezek után már csak ismerőseimnek adtam a fehérneműből. Kár érte, mert kellemes viselet – sóhajt.

Így fest előről a combpánt (persze farmer nélkül)

Hátulról is kifejezetten diszkrét, alig érezhető

Valóban kellemes megtapintani a kényes darabot, ami a minőségi anyagnak köszönhető. A combközépen lévő pántot pedig kifejezetten csinossá teszi a visszafogott csipke.

– A '90-es években már nem a saját hulladék anyagaimat használtam, hanem a Kapuvári Fehérnemű Szövetkezettől kaptam minőségi anyagot. Így kétféle változat is született, az egyik finom pamutból, a másik pedig elegáns selyemből készült. Még az estélyi ruhát viselő nőkre is gondoltam, számukra a fekete modell a megfelelő.

Bár a belebújásnál elsőre ügyetlenkedik az ember, egy próbababa segítségével fény derül a használat mikéntjére.

– Úgy kell felvenni, mint egy bugyit. Közvetlenül a fehérnemű alá kell felhúzni, a derékgumiját jobbról-balról megfogjuk, majd hozzáfogjuk az ágyék-és combközép-gumikat, s belebújunk. Ezután már csak el kell igazítanunk magunkon, és olyan érzésünk lesz, mintha nem is lenne rajtunk semmi. – összegzi Szabó Imréné. Hozzáteszi, egy vállalkozó kedvű fiatallal szívesen megosztaná ötletét, hiszen egész Európában nem találni hasonló terméket.

Ziegler Anita

2014. június 30., 07:05 szerző: Ziegler Anita fotós: Katona Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...