Életmód

2015.04.12. 13:43

Próbáljunk meg „ökosabban” élni

Úgy gondoljuk, nekünk is tennünk kell azért, hogy a családok környezettudatosabban, egészségesebben éljenek.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Povics Noémi, az Élj ökosan! című szombati rendezvény helyszínéül szolgáló obornaki Nyitnikék Erdei Iskola vezetője, a Zalaerdő Zrt. munkatársa mondta a helyszínen lapunknak.

Az obornaki ökonapon Gálné Kiss Viktória kecsketejből készült termékeit Nemes Márta és Pörzse Zsuzsanna is megkóstolta
Fotó: Szakony Attila

- Ezért immár hagyomány, hogy ökonapot rendezünk itt, ebben a csodálatos környezetben - folytatta. - Vendégelőadókat hívtunk az alkalomra, valamennyien a tartalmas, egészséges élettel kapcsolatos információkat osztanak meg az érdeklődőkkel.

A résztvevők meghallgathatták a budapesti Nagy Réka - vagy ahogy sokan ismerik, Ökoanyu előadását, megkóstolhatták a magyarszerdahelyi Gálné Kiss Viktória, a Héthatár Kecskefarm megálmodója és megvalósítója kecsketejből készült készítményeit; Trojkó Péter, a Zalaerdő Zrt. munkatársa pedig a méhekről és a méz jótékony hatásairól beszélt.

- Mindennap, amikor felkelünk, ezermillió dolgot kenünk magunkra a testápolótól az alapozóig - mondta Nagy Réka. - Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de azt gondolom, azért, hogy nagy tömegben és olcsón előállíthatók legyenek ezek a termékek, tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek nem biztos, hogy az egészségünket szolgálják. Ezért olvassuk el a csomagolás hátoldalát is és válasszuk azt az árut, amelyikben kevesebb a számunkra ismeretlen anyag. Főleg itt, vidéken, ahol az egészséges áruk tekintetében sokkal több az alternatíva, mint Budapesten, ahol én lakom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!