Ragyogó tincsek - Fokozott ápolásra van szüksége hajunknak a nyárelőn

2017. április 03., 12:30 szerző: Vadas Krisztina
komment
Körkép - A napfény- és vitaminszegény téli időszak után fokozott feltöltődésre van szüksége hajunknak, hogy ragyogóan, megújulva álljon ellen a forró nyár viszontagságainak. Megmutatjuk, hogyan ápolja tincseit.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nyári napsütés káros UV-sugárzása a hajat is kiszárítja, rongálja, akár a bőrt: színe kifakul, és a hajszálak károsodnak. A sok úszás, a víz is hozzájárulnak a roncsoló folyamatokhoz. Ezért kell tavasszal fokozottan felkészülni, és még jobban odafigyelni a hajápolásra.

MOSÁS

A meleg hónapokban a jó közérzet érdekében gyakrabban mosunk hajat - és milyen jól tesszük! Főleg a városokban, a káros környezeti hatások miatt ajánlott a többszöri hajmosás, hogy eltávolítsuk a lerakódott szennyeződést. De ilyenkor válasszunk enyhébb hatású, könnyedebb textúrájú samponokat, a "teltebb" termékeket hagyjuk meg az őszi-téli szezonra. Emellett hajmosáskor figyeljünk arra, hogy alaposan masszírozzuk át a fejbőrt: így az elhalt hámsejtek gyorsabban lekopnak.

A hajvégápoló olaj segít megelőzni a töredezést, kettőződést

PAKOLÁSOK

A kúraszerűen alkalmazott tápláló pakolásokkal sosem nyúlhatunk mellé. A hajpakolások, főleg kúraszerűen alkalmazva, gyorsan és hatékonyan lépnek fel a károsodások ellen: rendbe hozzák a vitaminhiányos, fénytelen, töredezett hajat. Ezeket akár meg is vásárolhatjuk, de számos jó, otthoni recept található az interneten is. Az utóápolásról se feledkezzünk meg: használjunk nem kiöblítendő haj-olajat, vagy kifejezetten hajvégápoló szérumot.

FESTÉS

Tavasszal érdemes a hajat világos színűre, lehetőleg az eredeti színéhez legközelebb esőre festeni. Ezen látszik ugyanis legkevésbé a lenövés, és a világosabb színű hajat nehezebben fakítja ki a nap, valamint kevésbé szívja magába a meleget.

 

Vadas Krisztina

2017. április 03., 12:30 szerző: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...