Életmód

2016.04.22. 13:43

Táncterápia - Válságba jutottak számára segítség

Zalaegerszeg - A mozgás- és táncterápia csoportos önismereti módszer, amely a testi és érzelmi tapasztalatok felfedezésére és megosztására épül.

Németh Diána

A módszer Zalaegerszegen is elérhető, a rejtelmeiről dr. Zám Mária táncterapeuta mesélt lapunknak.

- Akkor ismerkedtem meg a táncterápiával, amikor elváltam. Rengeteget segített, hogy a traumát fel tudtam dolgozni - beszélt a kezdetekről a szakember.

Zám Mária 4 évig tanulta a módszert az Integrált Kifejezés- és Táncterápia Iskolában, idővel egyre jobban érdekelték a „befelé figyelő” foglalkozások.

- A terápiának az a célja, hogy a résztvevők felismerjék a saját szabadságukat. Belső figyelmet igényel, érezni kell, a test merre akar mozdulni. Ezáltal felszabadítjuk azokat a belső érzéseinket, érzeteinket, amivel sokszor nem is vagyunk tisztában, s ezt fejezzük ki a mozgásban. Nagyon sokszor le is rajzoljuk azt, amit érzünk a folyamat során. Erős a stressz csökkentő hatása, oldja a napi feszültséget, növeli az állóképességet, kiegyensúlyozottságot, örömöt, szabadság érzetet ad.

- Kiknek ajánlható?

- Azoknak, akik súlyos veszteségeken mentek keresztül. Javaslom fiatal nőknek, akik nehezen fogadják el testüket. Várandós kismamáknak is jól jön, ha esetleg az a gondjuk, hogy elveszíthetik korábbi szép formájukat. Válságba jutott nőknek, férfiaknak, akik keresik magukat. Egyszerű és élvezetes mozgásmeditáció, amelyet bárki, életkorra, testtömegre, fizikai vagy képességbeli korlátra való tekintet nélkül bátran gyakorolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!