Életmód

2017.02.19. 15:20

Tündököljön a buliban! - Trendi tippek az esti sminkhez

Vonzó száj, elbűvölő tekintet... Minden hölgy arra vágyik, hogy az estélyeken legjobb formáját hozza, ám ehhez nemcsak a tökéletes ruha, de talán éppen ennyire a hozzá passzoló ellenállhatatlan make up is szükséges. Csorba Loretta profi sminkest a trendi esti sminkről kérdeztük.

Kiss Gyöngyvér

Csorba Loretta országos média által közvetített szépségversenyre, divatbemutatókra, vagy portfóliófotózásokra is készített már elő lányokat, de a helyi szalagavatók, vagy esküvők álomsminkjei sem ismeretlenek számára. S bár ezek igazán különböznek, amennyiben lépésről lépesre haladunk, egyiknél sem kezdhetünk mással, mint az alapokkal, azaz az alapozással. Mivel a makulátlan bőr csak kiváltságosoknak adatott meg, Loretta szerint vékony olajos, vagy vizes bázisú alappal nem árt javítani arcunk tónusán.

Csorba Loretta munka közben. A makulátlan bőr csak a kiváltságosoknak adatott meg...

- Mielőtt megvesszük az alapozót, érdemes kipróbálni a színét a nyakon, a felvitelnél pedig ügyeljünk, hogy kerüljük a maszk hatást, amely se nem esztétikus, se nem egészséges - magyarázta Loretta. - Az apró bőrhibákat zöld korrektorral tudjuk eltüntetni, erre mehet esetleg még egy bőrszínű verzió is, majd a púder, amely a krémes alapozót lágyítja és fixálja.

Loretta beszámol arról, hogy kifutóra úgynevezett camouflage-technikát alkalmaznak árnyékolásra, az arc formájának esetleges korrigálására. Ez a közösségi oldalakon Kardashian-sminkként is gyakran szerepel, a kevésbé rutinos arcfestők számára mégis inkább az árnyékolás egyszerűbb verzióját javasolja a szakember:

- A bronzosítóval az arccsont alatti vonalat árnyékoljuk, illetve a sminkes 3-ast alkalmazhatjuk, azaz a homlok tetejétől az arccsont, majd az állcsont alá vezetve az ecsetünket egy hármast kerekítünk - vezette le Loretta. S ezzel az arcot előkészítettük, következik a nagy döntés: szemet, vagy szájat hangsúlyozunk.

A világosabb tónusokkal kiemelhetjük a szemöldök ívét
Fotó: Szentgyörgyváry Rebeka / Bogart

- Kifutón akár egy piros száj, füstös szem kombináció is jól mutathat, de ha nem színpadra készülünk, inkább döntsük el, hogy a szánk, vagy a szemünk ejtse rabul társaink tekintetét - tanácsolja a szakember, hozzátéve, akár feltűnő, vagy halvány szemeket óhajtunk, ügyelnünk kell, hogy alapozó erre a területre is kerüljön.

- Az alapozóval, vagy korrektorral előkészített bázisra tehetjük a por állagú szemhéjpúdert, kezdve a leghalványabb színnel, világostól egyre sötétebbel árnyékolva. A távol ülő szemek esetében középen - az orrnyereg felé - lévő sötét, kifelé világosodó tónusú festék előnyös, mély tekintetet varázsolhat. A közel ülő szemeket pedig a kifelé hangsúlyos macskás megoldás optikailag távolíthatja. A legszerencsésebbek, akiknél a két szem közti távolság megegyezik egy szem nagyságával, ők bármit megengedhetnek maguknak - tanácsolta Loretta, majd kitért a tusvonalra, amely nélkül ma egy trendi esti smink szinte elképzelhetetlen.

- A szem kontúrozásához a filc-szerű tus lehet a legpraktikusabb eszközünk, mivel a ceruza nagyon kenődik, manapság azt a profik inkább csak bázisnak használják - mutat rá a szakember a sminkelés azon pontjánál, amely talán a legtöbb gyakorlást igényli. Egy elhibázott kontúrtól szomorúbbnak, öregebbnek tűnhet tekintetünk. Ezért ajánlott inkább felfelé ívelt vonalakat rajzolni, s figyelni, amennyiben az alsó szemhéjat is szeretnénk ily módon hangsúlyozni: a sötét vízvonal kimondottan kicsinyíti látószervünket. A szem make up-jának végső lépése pedig a vadító fekete szempillaspirál, amely Loretta szavaival élve megkoronázza a sminkünket .

Benkovics Lilinek jól áll a piros

- Ha nem szeretnénk domináns, csábító ajkakat, akkor is tegyünk fel egy kis szájfényt, amennyiben viszont vadító piros rúzzsal szeretnénk csókos szájat varázsolni, inkább egy hideg árnyalatot válasszunk. A kékes-piros ugyanis optikailag fehérítheti fogainkat, így még vonzóbbá teszi mosolyunkat, szemben egy barnás, narancssárgás árnyalattal - javasolta Loretta utolsó lépésként az ezek után már bizonyára tündöklő bálkirálynőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!