Életmód

2016.04.05. 13:01

Túl a szezonnyitó túrán

Nagykanizsa – Ahogy melegszik az időjárás, úgy kerülnek elő a kerékpárok a garázsokból és a pincék mélyéről. A minap a Teker Egyesület szervezett bringatúrát a Kis-Balatonhoz.

Pásztor András

Múlt vasárnap közel száz kerékpáros gyülekezett az Erzsébet téren, hogy részese legyen a tavasz első komolyabb, mintegy 70 kilométeres bringatúrájának. A Teker Egyesület által kijelölt útvonal a régi 7-es úton haladt, majd Galambok érintésével a csapat eljutott Zalaszabarba, ahol egy kis frissítés közben mindenki megcsodálhatta a páratlan panorámát a dombtetőről.

– Sokan elővették már a biciklit, ám mielőtt hosszabb távra indul valaki, mindenképpen végezzen el egy általános szervízt a bringán, nézze át a fékeket, a guminyomást és ahol szükséges alkalmazzon zsírzást, olajzást – tanácsolta Jankovics Ferenc, az egyesület elnöke, aki jelezte: szinte minden hétvégén szerveznek kerékpáros túrákat, melyekhez bárki csatlakozhat.

– Június közepén rendezzük a Tour de Zalakarost, majd augusztus elején a horvát tengerpartra is bringával szeretnénk eljutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!