Újságmintás körmök - Egyszerű és nagyon mutatós

2017. május 29., 10:00 szerző: Vadas Krisztina fotós: Vadas Krisztina
komment
A szépségblogok és különböző képmegosztó portáloknak köszönhetően ma már rengeteg "saját kezűleg" trükköt találhatunk az interneten, manikűrökből is széles a választék. A legtöbbről persze kiderül, hogy valójában katasztrofális lesz a végeredmény. Ez az újságmintás körömdíszítés azonban biztosan beválik - megmutatom, hogyan csinálja!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

1. Előkészületek

Nincs túlzottan nagy eszközigénye az újságos manikűrnek. Elsőként válasszunk egy halvány színű alaplakkot. Nem kell feltétlenül a fehérhez ragaszkodni, habár igaz, hogy ezen a leglátványosabb az eredmény. De bármilyen pasztellárnyalattal működik.

Emellett szükség lesz még egy magasfényű vagy gél hatású fedőlakkra. Tíz darab, a körömnél valamivel nagyobbra vágott kocka újságpapírra (akár fényes magazinpapír is használható). Továbbá egy kistálkányi víz és egy vattapamacs szükséges a manikűr elkészítéséhez.

2. Az első lépések

Természetesen még a lakkozás elkezdése előtt szépen formára reszeljük és polírozzuk a körmöket, a körömágybőrt visszatoljuk. Én egy egészen halvány rózsaszínű lakkot választottam alapnak - két rétegben vittem fel, hogy teljesen fedje a körmöket. (Plusz tipp: a fehérrel viszonylag nehéz szépen dolgozni, így első próbálkozásnál érdemes egy kevésbé kényes, halvány árnyalatot választani.) Fontos, hogy száradás közben folyamatosan figyeljük, és ne hagyjuk teljesen megszáradni! Mikor már csak kicsit puha, ragacsos a lakk, akkor ugorjunk a következő lépésre.

Nem túl bonyolult elkészíteni, mégis mutatós az újságlenyomatos köröm Fotó: Vadas Krisztina

3. A minta

Tegyük az újságpapír-darabkát finoman a körömre, majd a vízbe mártott vattapamaccsal finoman nyomkodjuk rá mindaddig, amíg a papír magától le nem csúszik a körömről. Vigyázni kell, mert, ha még túlságosan ragacsos a lakk, akkor a papír is ráragad. Ha viszont már túlszáradt, akkor nem fog vízzel átivódni a tinta az újságról. Ebben az esetben a megoldás: alkohollal (akár arcszesszel) itassuk át a lapot és így a minta is szépen átnyomódik a körömre.

4. Befejezés

Hagyjuk a vizet/alkoholt megszáradni a körömről. Ne lepődjünk meg, hogy matt hatású lesz a lakk az újság átnyomása után, ezért van szükség a fényes fedőlakkra. Ha gél hatásút használunk, olyan manikűrünk lehet, mintha valóban szalonban készült volna.

Vadas Krisztina

2017. május 29., 10:00 szerző: Vadas Krisztina fotós: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...