Ne kampányszerűen tanuljanak a gyerekek, szükséges a gyakorlás!

2017. május 11., 16:00 szerző: Penk Tímea (Nagy Erika oktatási szakértő)
komment
Bizonyítványjavító tippeket szedett csokorba Nagy Erika. Úgy véli, a félévi jegyek megtartására, kijavítására még van lehetőség.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Nagy Erika oktatási szakértő szerint lényeges, hogy a gyermek egyszerre csak egy dologgal foglalkozzon. Ha túl sok dolgunk van, sokszor egyikhez sincs kedvünk, csak halogatunk vagy kapkodunk.

- Ha a gyermek kampányszerűen tanul, csak a témazárókra tanul, akkor hatalmas tananyagot kell elsajátítania rövid idő alatt. Az ismeretek így csak a rövid távú memóriában rögzülnek, és hamar feledésbe is merülnek. Ráadásul elmegy a kedve az egész tanulástól - mondta Nagy Erika. Szerinte a probléma úgy orvosolható, hogy a gyermek kiválaszt egyet a sok tanulnivaló közül, és azt addig nem teszi le, amíg meg nem tanulja.

Ha elkészült, folytatja a következővel. Fontos, hogy mindig csak egy tantárgyat, egy folyamatot tanuljon, ne kapkodjon és ne ugráljon a tananyagok között. Az oktatási szakértő szerint a szülőknek meg kell tanítaniuk gyermeküket az időbeosztásra, és hogy fokozatosan készüljön a témazárókra.

Szintén lényeges lépés a jobb eredmények elérése érdekében, ha elmondják a pedagógusnak, milyen jegyet szeretnének.

- Minden tanárnak érdeke, hogy diákjai jó jegyekkel zárják az év végét. Ha valaki kétesre áll, nagy valószínűséggel kap javítási lehetőséget. A jobb eredmény érdekében érdemes a tanártól pluszfeladatot kérni, amivel javíthat a gyermek az átlagán - fogalmazott Nagy Erika. Úgy véli, nincs olyan tanár, aki egy ilyen kérésre nemet mondana.

A játékos gyakorlás elengedhetetlen a sikeres és eredményes iskolai teljesítményben. - Az oktatási rendszerben az utóbbi években kiemelt szerepet kapott a csapatmunka. A közös feladatmegoldás valóban segíti a tanulást, de nem váltja ki a hagyományos módszert.

A tanulás sokszor egyéni sportág, mert a gyermek akkor a leghatékonyabb, ha a saját tempójában is átnézheti a tananyagot, és ismételheti a feladatokat a jobb bevésődés érdekében - ismertette a szakértő, aki szerint az év végi javításhoz nemcsak az iskolai feladatokra kell támaszkodni, hanem otthoni gyakorlás is szükséges.

Penk Tímea (Nagy Erika oktatási szakértő)

2017. május 11., 16:00 szerző: Penk Tímea (Nagy Erika oktatási szakértő)

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...