Foci

2009.07.31. 02:29

A jó hangulatért

Zalaegerszeg - Átlagos érdeklődés mellett, de a körülményeket figyelembe véve a közönség kellő aktivitásával zajlott le tegnap a ZTE FC labdarúgóinak szurkolói ankétja.

Kerkai Attila

Tartottak már unalmas, lapos és semmitmondó hasonló összejöveteleket, ám hála a tegnapi résztvevőknek, ezúttal tényleg nem kellett unatkozni. Sziporkázó kérdések és válaszok nélkül is tartalmasra sikeredett az este. Például, aki eddig esetleg kételkedett volna benne: Csank Jánosnak igenis van humora!

A ZTE FC vezetőedzője megemlítette: első egerszegi szurkolói összejövetelén vesz részt, ám - most idézzük - ... volt már pár ankét, amit tartanom kellett, sajnos... Na igen, ő sem lett fiatalabb és a széksorokban a derültség sem maradt el ezek után. A mesteredző aztán azzal folytatta: a mezőny első felébe várja a csapatot, ami azt jelentené, hogy sok győzelmet aratnak majd. Tóth Krisztián marketingvezető javaslatára rövid jellemzést is adott az új fiúkról - közülük az ankéton Szalai Tamás, Schultz Levente és Magasföldi József vett részt, akik néhány mondatban bemutatkoztak -, a védőkhöz érve pedig az ő is belerúg a vasvillába mondatrész mindjárt megvilágította: a keménységgel nem lehet gond...

- Szeretném, ha sokan jönnének ki a mérkőzéseinkre és jó hangulat uralkodna a stadionban - említette a tréner.

Az egerszegi szurkolói ankétokon résztvevők számára ismerős hozzászólók is akadtak, az egyik idősebb úr például megígérte, ezúttal nem lesz annyira kritikus, mint máskor szokott. Azt azért felidézte: a tavalyi bajnokságban a hét pont előny elfogyott a végére és nem lett dobogós a csapat, továbbá a Győr elleni, hazai 2-7 is még mindig nehezen érthető számára...

Nagy Ferenc, a klub elnöke a hozzá intézett kérdésekre kimerítő válaszokat adott, s elnézést kérve a kifejezésért, de sutba vágva a formalitásokat mondta: Ne szórakozzunk egymással! Az MLSZ ugyanis megbüntette a csapatot 200 ezer forintra és egymeccses zárt kapus mérkőzésre kötelezte (augusztus 31-ig felfüggesztve) a ZTE FC-t a Paks elleni szurkolói rigmusok miatt. Annyit kért mindenkitől: aktív együttműködésben bízik és türelmet is vár. Nagyon rosszul viselnénk a zárt kapus mérkőzésket - utalt a legrosszabb forgatókönyvre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!