Foci

2010.08.10. 09:29

Fontos pont a Hali ellen

A labdarúgó NB I második fordulójában a ZTE FC együttese 0-0-ás döntetlent játszott Szombathelyen a Haladással. A rosszul sikerült rajt után javuló játékkal megérdemelten szerzett pontot Vasban a zalai alakulat.

Bóbics László

Nem tette. A tréner jól ismeri futballistái képességeit és hozzáállását is. Úgy értékelte, hogy csak botlás volt a somogyiak elleni 5-3-as vereség.

 


Így aztán Szombathelyen is a Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovics, Kovács G., Varga R. összetételű hátsó alakzat állt fel. Igaz, csak 25-30 másodpercig, mert Kovács Gergő olyan szerencsétlenül fejelt össze Oross Mártonnal, hogy le kellett cserélni, s mentővel vitték a helyi kórházba vizsgálatra.

- Nagyon balszerencsésnek vallhatom magam, hiszen az első labdaérintésnél megsérültem - kezdte a védő, akit tegnap telefonon a szüleinél, Ajkán értünk el. - Egy rossz mozdulat, s számomra be is fejeződött a nagyon várt szomszédvári rangadó. Nem okolom Orosst, hiszen ő is csak a labdát akarta elfejelni, éppen úgy, mint én. Amikor kijöttem az oldalvonalhoz, Major doktor egyből jelezte a szakmai stábnak, csere. Fájt, de szívem szerint maradtam volna. Gyorsan meggyőztek, hogy nem szabad kockáztatni, hiszen egy enyhe agyrázkódást is kaphattam volna. A kórházi vizsgálatok szerencsére azt igazolják, hogy nagyobb volt a dolognak a füstje mint a lángja, így a nagy fájdalmon kívül nem történt semmi különös. Ennek örülök, de annak nem, hogy nem lehettem ott a meccsen.

- A lelátóról sem nézhette?

- Sajnos nagyon sokat kellett várni a kórházban, így a találkozó után értem vissza. Csak egy dolognak tudtam szombaton este Szombathelyen örülni, szereztünk a nagy ellenlábas otthonában egy lélektanilag is fontos pontot.

- Mikor kezdheti el az edzéseket?

- Ha csak rajtam múlik, akkor kedden már ott szeretnék lenni a teljes munkát végző csapat tagjai között. Ezt azonban a doktorok döntik el. Fájdalmat már nem érzek, ezért remélem, hogy tréningezhetek. Egymás után kétszer is kezdő voltam, ez nagyszerű dolog. Jó lenne bent maradni a kezdő 11-ben. Azt hiszem, ez az én koromban nagyszerű dolog lenne. Megpróbálok a következő hetekben is mindent megtenni azért, hogy minél többet játszhassak. Remélhetőleg a Hali elleni döntetlen jót tett a gárda önbizalmának, és a folytatásban már nem lesznek botladozások.

Az NB I-ben vasárnap este lapzárta után ért véget a Videoton-Vasas és a Győr-Siófok találkozó.
A Vidi feltámadt és magabiztos játékkal 3-0-ra győzött a fővárosiak ellen. A győriek pedig 1-0-ra verték meg az újonc Balaton-partiakat.


DARKO PAVICEVIC,  BALÁZS ZSOLT...

A Lech Poznanhoz távozott Artjoms Rudnevs góllal mutatkozott be  lengyel klubjában. Egerszegen meg maradt a kérdés, ki fog itt gólt rúgni? A legnagyobb esélye a tavaly 13 találatot jegyzett Darko Pavicevicnek van, de ehhez sokkal jobban kell futballozni. Szombathelyen már kezdett „éledezni”, de még mindig nem az igazi. Remélhetőleg Balázs Zsolt is jobban él a lehetőséggel – szombaton kihagyott egy nagy ziccert –, fiatal és tehetséges, s ezt meg is akarja mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!