Foci

2013.11.05. 18:15

Megye I.: vitát kiváltó büntető

Zala megye - A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában több találkozón is csak a hajrában dőlt el, Letenyén például ebből lett a baj , hiszen a hazaiak szerint egy jogtalanul megítélt büntetőtő döntött a vendég Semjénháza javára.

Kerkai Attila

Letenyén vendégeskedett a szomszédos Semjénháza, s bár a vendégek előrébb állnak a tabellán, ez a találkozó számukra sem lehetett előre lefutott. Végül aztán így is lett, hiszen 1-1-es állásnál a 75. percben büntetőhöz jutott a Semjénháza, de a tizenegyest Nagy Gergő kihagyta, aztán a 89. percben ő csapott össze a Letenye rutinos védőjével, Sánta Tiborral...

S itt van az a pont, ami miatt a vita kerekedett. A hazaiak korántsem érezték szabálytalannak a megmozdulást, de Bors Balázs játékvezető igen, és a büntetőt Horváth Dávid értékesítette, s ezzel nyert 2-1-re a Semjénháza. Az ekkor már kellően felfokozott hangulatban a hazaiak haragja a játékvezetőre zúdult, s a bírói hármas végül egyórás várakozás után, rendőri biztosítással hagyta el az LSE sporttelepét.

Hazaiak igazságérzetét elmondásuk szerint nagyon bántotta az eset, aminek Dömők Jószef alelnök is hangot adott.

– A 89. percben védőnk tisztán szerelte a támadót, de a játékvezető büntetőt ítélt, Sántának felmutatta a második sárgát is, hiszen az előző tizenegyesnél ő hibázott, s akkor már kapott egyet – hangzott letenyei szemszögből nézve az eset. – Annál az esetnél senki sem reklamált tőlünk, hiszen egyértelmű szabálytalanság történt, de a másodiknál... Egyszerűen nem értjük, miként láthatta szabálytalannak az esetet a játékvezető, hiszen játékosunk határozottan a labdát rúgta meg, ellenfele pedig átesett rajta. Véleményünk szerint igazságtalan volt ez csapatunkra nézve, hiszen a játék képe alapján egy ikszes találkozó volt a vasárnapi, s nem érdemeltünk vereséget. Főleg nem így!

A hazai nézők egyenesen csalásról beszéltek, ami persze erős kifejezés és a szurkolók egy csoportja sokáig ott maradt a pályán, a játékvezetők pedig az öltözőben.

– A rendezőink úgy ítélték meg, hogy nem tudják biztosítani a bírói hármas biztonságos elvonulását, ezért kihívták a rendőröket és végül az ő kíséretükben távoztak – tette még hozzá Dömők József.

Nézzük a másik oldalt, de Kiss István, a Semjénháza edzője nem is titkolta, hogy nem látta tisztán az esetet.

– A kispadról nézve takarásban voltak a játékosok annál a bizonyos szituációnál – hallottuk tőle. – Annyit láttam, hogy játékosunk elesik, a bíró pedig büntetőt ítél. Nem tudom megítélni hitelt érdemlően az esetet, de a futball igazsága általában mindig érvényesül: amit ma elvesz, holnap visszaadja... A győzelmünk szerintem megérdemelt a játék képe alapján, egy olyan találkozón, mely azért kissé keményebb is volt.

Természetesen a találkozó játékvezetőjét, Bors Balázst is megkerestük, ha már ilyen indulatokat váltott ki az a bizonyos ítélete.

– Én úgy érzem, hogy jogos tizen-egyest adtam meg. Utána is gondolkodtam rajta, akkor is, amikor az öltözőben vártuk, hogy elvonulhassunk, de most is így döntenék. Olyan szögben álltam, hogy onnan ez az eset egyértelműen büntetőt ért, s hozzáteszem, egy küzdelmes, de addig sportszerű találkozón – hangzott Bors Balázs véleménye.

Ugyancsak a 89. percben dőlt el a Tóth Hús Pókaszepetk–Femat-Cseszterg találkozó is, hiszen ekkor lőtte a győztes gólt a végül duplázó Huber Ádám. A 82. percben Szabó Péter még a vendégeket juttatta előnyhöz, így itt is mozgalmasak voltak az utolsó percek... A Z. Becsali-Tungsram–Szerszámsziget Zalalövő mérkőzésen szintúgy, hiszen a 84. és a 88. percben lőtt gólokkal nyert 2-0-ra a Zalalövő.

„FELÉRTÉKELŐDÖTT" SIKEREK

Az I. osztály rangadóját a címvédő Zalaszentgrót nyerte Gájer Péter 72. percben szerzett találatával a Lenti TE ellen.

– Azt mondtam a srácoknak, hogy ezt és az egy héttel korábbi, a Teskánd ellen szerzett szintén 1-0-as győzelmünket sokkal többre tartom, mint amikor tavaly sorra nyertünk a gólzáporos meccseken – mondta Rózsa László, a hazaiak szakvezetője. – Rá kellett jönnünk, hogy a múltból nem lehet megélni. Sok pofont kaptunk az utóbbi időben, de most küzdöttünk és ennek meglett az eredménye. Ez kell a jövőben is, hiszen új bajnokság van, melyben minden egyes pontért meg kell harcolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!