Foci

2015.02.10. 15:20

Megyei I.: A bajnoki címre hajt a góllövőlista éllovasa

A megyei labdarúgó I. osztály őszi szezonjában a Tarr Sprint Andráshida együttese 56 gólig jutott, ebből a góllövőlista éllovasa, Tóth László 18 találattal vette ki részét.

Bozó Péter

A 2013/2014-es bajnokság őszi idényének végeztével Tóth László vezeti a góllövőlistát a megyei élvonalban. A Tarr Sprint Andráshida futballistája 15 mérkőzésen 1304 percet töltött a pályán, ezalatt 18 találatot szerzett, ami meccsenkénti 1,2-es átlagnak felel meg. Rögtön az első mérkőzésén, a Tótszentmárton ellen hat perc alatt kétszer is betalált Tóth László, ami megalapozta a csapatnak a 8-0-ás sikert. A második játéknapon szintén két gólt szerzett a játékos, a 12. fordulóig azonban összesen csak kilencszer sikerült bevennie az ellenfelek hálóját. Az utolsó három találkozón aztán megduplázta találatainak számát az andráshidai labdarúgó, a Letenyének és a Lentinek két-két gólt rúgott, majd jött a záróforduló a Zalaszentgrót ellen, ahol végül öt gólt szerzett és átvette a vezetést a góllövőlistán.

Tóth László (balra) az újonc Csács-NSE elleni 2–0-ás siker alkalmával is betalált, képünkön Sziráki Péter mellett viszi el a labdát. Fotó: Archív/Katona Tibor

A játékos a 2010/2011-es szezon végén 23 góllal ünnepelhetett már gólkirályi címet a megyei élvonalban, akkor az ősz folyamán kilenc találatig jutott.

– Több mint egygólos átlagot értem el meccsenként az őszi szezonban, ami lehetne jobb is, de összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel – beszélt az őszről Tóth László. – A legszebb az lenne, ha bajnoki címet szereznénk, illetve gólkirály is lennék a szezon végén, de az első a csapat. Mindig úgy próbálok játszani, hogy a csapatot nézem először, nem a saját játékomat. Nyilván minél jobban futballozok, annál többet tudok segíteni az Andráshidának.

– Visszagondolva, a legemlékezetesebb mérkőzésem az utolsó fordulóban volt, amikor a Zalaszentgrót elleni idegenbeli találkozón öt alkalommal is betaláltam. Ezen a meccsen az első gólom volt számomra a legszebb az ősz folyamán. Egy oldalbeadás után a védők kifejelték a labdát, én pedig a 16-os körívéről, ballal, kapásból olyan jól eltaláltam a bőrgolyót, hogy az a felső kapufát is érintve került végül a szentgróti hálóba.

– Mindenképpen meg szeretném dönteni a megyei I. osztály 2010/2011-es szezonjában elért 23 gólos teljesítményemet, aztán majd a bajnokság végén kiderül, hogy ez mennyire fog sikerülni – mondta el a tavasszal kapcsolatban a játékos. – Ősszel volt pár peches mérkőzésünk, ha tavasszal több szerencsénk lesz, akkor bőven benne van az, hogy megnyerjük a bajnokságot és nyilván azért is hajtunk, hogy az első helyen végezzünk. Szerintem minden futballista arról álmodik, hogy bajnok legyen, akármilyen szinten is szerepel.

A Tarr Sprint Andráshida együttesének házi góllövőlistája:

18 gólos: Tóth László.

12: Horváth Dániel.

8: Török Tamás.

5: Horváth Tamás.

3: Bandics Ákos.

2: Varga Szabolcs.

1: Baráth Martin, Gál Tibor, Horváth Bálint, Kalamár Milán, Kovács László Márk, Kovács Levente, Pesti Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!