Foci

2016.01.04. 17:13

A négyes döntő a cél - A Göcsej SK történelmet írna a Magyar Kupában

Zalaegerszeg - A Göcsej SK NB I-es futsal csapata szerdán (19 óra) a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén fogadja az FTC-t. Az egerszegieknek nagy terveik vannak idén a kupában.

Kerkai Attila

A Kerub Kupán nem indult a keszthelyi Café Róma, amely a Göcsej SK tagjaira épül, hiszen nem kockáztatták meg a sérülésveszélyt az egerszegi klub vezetői. Maga Bagó Gábor játékos-edző sem, akitől megtudtuk, hogy nagyon komolyan készülnek az FTC elleni MK-negyeddöntőre és be akarnak jutni a final four-ba.

- A futsalcsapatoknál négyes döntőt rendeznek és mi ettől egy, pontosabban két lépésre vagyunk - utalt arra Bagó Gábor, hogy a negyeddöntőben már oda-visszavágós párharcokat rendeznek. - Tavaly a második körben estünk ki a Magyar Kupából, most viszont jóval tapasztaltabbak vagyunk, de persze nem lesz könnyű dolgunk. Az FTC ugyan NB II-es jelenleg, de idén mind a tizenhárom bajnoki mérkőzését megnyerte, és az idő neki dolgozik. Olyan modellt alakítottak ki, amely nagy reményekre jogosítja őket, de mi nyerni akarunk ellenük. Ez a célunk és ehhez az első, szerdai találkozó adhat jó alapot. Éppen ezért akarunk olyan eredményt elérni az egerszegi mérkőzésen, amivel nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé. Szerencsére minden játékosom egészséges, pontosabban akadnak meghűlések, de szerdáig szerintem mindenki hadrafogható lesz.

A kép a Rába ETO elleni bajnokin készült. Szerdán egy másik zöld-fehér csapat lesz a Göcsej vendége
Fotó: Katona Tibor

Bagó Gábor elmondta még, hogy a négyes döntőbe jutó csapatok licitálhatnak majd a finálé rendezési jogára, és ez a lehetőség is motiválja őket. Siker esetén ugyanis a Göcsej SK is harcba szállhat a döntő rendezéséért.

A negyeddöntős párharc visszavágóját jövő csütörtökön, vagyis január 14-én rendezik meg a Ferencváros otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!