Foci

2015.06.20. 15:47

A ZTE FC U17-es csapata drámai csata után jutott fel az élvonalba (frissítve)

A szerdai sikeres hazai találkozó után a ZTE FC U17-es korosztályú csapata Pakson játszotta le a kiemelt bajnokságba kerülésért kiírt osztályozó visszavágóját és drámai mérkőzésen jutott túl

Kerkai Attila

Paks FC - ZTE FC 5-1 (2-0, 5-0, 5-1)

Paks 100 néző.Jv.: Zierkelbach (Iványi I., Szvetnyik).

ZTE FC: Macher - Meidl, Kovács P., Kovács B., Szi-Péter (Fehér), Horváth M. (Szökrönyös), Ferencz (Horváth T.), Rózsa R., Vers (Szabó), Ekker M., Gábor L. (Koltai, Kocsis). Edző: Szabó Zsolt.

Az egerszegiek a hazai pályán kiharcolt 5-0-as sikerül után már úgy tűnt, hogy nyugodtan készülődhetnek, hiszen egy lépésre kerültek ahhoz, hogy három év után ismét a legjobbak között szerepeljen utánpótlás együttesük. A Szabó Zsolt edző által irányított csapat aztán óriási és nem várt izgalmak, de mondhatjuk, hogy drámai találkozó után harcolta ki a feljutást. A rendes játékidőben ugyanis kiegyenlítette hátrányát a paksi együttes, amely 5-0-ra vezetett 90 perc játék után. Következett a kétszer 15 perces hosszabbítás, melynek első félidejében Koltai Márk góljával a ZTE FC belőtte azt a találatot, amely végül elegendőnek bizonyult számára a párharc megnyeréséhez, hiszen a Paks már nem tudott válaszolni. A ZTE FC tehát 6-5-ös összesítéssel jutott fel a kiemelt bajnokságba és magával viszi az élvonalba az U19-es együttest is.

Szabó II. Zsolt, a ZTE FC U 17-es csapatának vezetőedzője vegyes érzelmellek  értékelte a találkozón.

- Sajnos már a 3.percben gólt kaptunk, ami alapjában rányomta bélyegét a mérkőzésre - mondta a találkozó lefújását követően. - A Paksnak már nem volt veszíteni valója, miközben mi egy kissé megijedtünk a lehetőségtől. Amikor  az ellenfél a 70. perc környékén megszerezte az ötödik gólját és kiegyenlítette a hátrányát, számukra is világos lett, hogy nekik is van már tét. Talpra álltunk és innentől már szerintem a mi akaratunk érvényesült. Szerencsére a hosszabbításban sikerült betalálnunk Koltai Márk révén és megszereztük azt a találatot, amivel kiharcoltuk a továbbjutást, egyben a kiemelt bajnokságba  kerülést.   Amikor kellett, a fiúknak a helyén volt a szívük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!