Foci

2015.08.23. 18:50

Megye I.: csak a Csesztreg százszázalékos

A második forduló után már csak a Csesztreg százszázalékos a megyei labdarúgó I. osztályban.

Bozó Péter

Letenye–Lets Do It Technoroll Teskánd 2–0 (1–0)

Letenye, 150 néző. Jv.: Szente R.

Letenye: Gyulai – Erdős (Emmer), Kiss Á., Móricz, Kovács K., Kiss M., Őri, Zsohár, Markek D., Kanizsai (Kovács Á.), Pap (Besenyei). Edző: Kiss István.

Teskánd: Tóth P. – Csik, Mehdi (Molnár), Toplak, Farkas, Vizsy (Terbe), Magyar, Zsuppán, Major, Borsos Cs. (Sopronyi), Borsos D. (Kósa). Edző: Mándli Péter.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a vendégek csak partdobásból veszélyeztettek. A 26. percben megfogyatkozott a Teskánd, két perc múlva a kilépő Pap Alex gurított a hálóba. A félidő utolsó percében egy letenyei szabadrúgást elvégző Kiss M. furcsa módon megkapta a második sárgáját és a pirosat is. Fordulást követően Csik utolsó védőként megúszta a kiállítást, nem így Zsuppán, aki elkaszálta Papot. Az 55. percben a hazaiak Őri okos góljával kettőre növelték előnyüket. A hátralévő időben három nagy ziccert hagytak ki a letenyeiek, illetve a vendégek kapusa mentett bravúrokkal. Az átalakított Letenye szervezetten, helyenként jól játszva, sok helyzetet dolgozott ki, amiből kettőt értékesített és megérdemelten nyert.

Gólszerzők: Pap, Őri. Jók: Pap (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Tóth P., Csik. Kiállítva: Kiss M. (45.), ill. Magyar (26.), Zsuppán (52.).

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót–Csács-NSE 2–1 (0–1)

Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Huszár J.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Balogh Á., Fodor, Gájer F., Csarmasz, Horváth B. (Renato), Tóth R. (Kovács D.), Németh A. (Ferenczi), Tihanyi (Kónya), Tóth D., Gájer P. Edző: Kovács Tamás.

Csács-NSE: Kozma – Szegleti (Németh A.), Horváth P., Lepár, Csongár, Lukács L. (Sziráki), Koczor, Szabó A., Németh P., Horváth Á. (Somogyi), Éder. Edző: Kovács Imre.

Küzdelmes, hangulatos mérkőzést játszott a két csapat, ami igazi rangadóhoz volt méltó. Az első félidőben a vendégek félpályáig visszahúzódva védekeztek, majd egy hazai hiba után megszerezték a vezetést. A második játékrészben elfáradtak a Csács-NSE játékosai és fellazult a védelmük, ami után két ellentámadásból fordított a Zalaszentgrót.

Gólszerzők: Tóth D. (2), ill. Horváth Á. Jók: az egész csapat, ill. senki. U19: Zalaszentgrót–Csács-NSE 3–6.

Szerszámsziget-Zalalövő–Hévíz 1–1 (0–1)

Zalalövő, 200 néző. Jv.: Husz T.

Zalalövő: Molnár I. – Szőke, Kellner, Csáki, Cseresnyés, Kiss B., Zsoldos, Nagy D., Darabos (Tóth Á.), Kaszás, Kisharmadás. Edző: Ostrom János.

Hévíz: Balogh – Herbály, Fisli, Rácz, Vasas, Keszthelyi, Czibor, Gubicza, Karakai (Szép Z.), Horváth Márió (Nedelkó), Pálfi (Huber). Edző: Lendvai Miklós.

A vendégcsapat lépett fel támadólag és az 5. percben meg is szerezte a vezetést: Karakai fordult le Csákiról és a hosszú sarokba lőtt. Ezután a Hévíz visszavett a lendületéből és kibontakoztak a hazaiak. A félidő derekán Kaszás lépett ki középen, passzával nagy helyzetbe hozta Kiss Balázst, aki gyatrán a kapu mellé lőtt. A hátralévő időben kemény, harcos, ám sportszerű mezőnyjáték folyt. A második játékrészt végigtámadta a ZTK, több helyzetet is kialakított, végül a ráadásban sikerült egyenlítenie. Molnár kapus ívelte fel a szabadrúgást a félpályáról, melyet Csáki középre fejelt és a kapu torkából Kaszás egyenlített. A döntetlen megfelel a játék képének.

Gólszerzők: Kaszás, ill. Karakai. Jók: Kellner, Zsoldos, Nagy D., ill. Balogh, Fisli, Gubicza.

Semjénháza–Femat Csesztreg 1–4 (0–3)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Semjénháza: Szőke – Kocsis, Szollár, Kovács, Papp, Kapuvári, Orbán, Latin, Markek P. (Kaczeus), Horváth M. (Berta), Turi (Preksen). Edző: Markek István.

Csesztreg: Fábián (Kiss) – Kasza (Kovács), Fentős T., Elek, Horváth R., Szekeres (Pál), Nagy N., Nemsics, Horváth M., Kiss (Nagy R.), Pethő. Edző: Fentős Pál.

A lelkesen játszó és jobb játékerőt képviselő vendégek már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

Gólszerzők: Szollár, ill. Pethő (2), Nemsics, Horváth M. Jók: senki, ill. Pethő, Horváth M., Fentős T. U19: Semjénháza–Csesztreg 0–7.

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák–Szepetnek 1–0 (1–0)

Kiskanizsa, 200 néző. Jv.: Bors B.

Kiskanizsa: Munkácsi – Csordás, Boros, Mulasics, Földesi, Rácz (Póka), Kovács (Kálovics), Dolmányos (Németh), Lukács, Kálcsics (Piecs), Ganzer. Edző: Sneff Ferenc.

Szepetnek: Horváth Zs. – Hajnal (Szabó), Anger, Fuisz, Grabant (Németh G.), Bedő, Kalinics, Nagy, Kollár (Petanovics), László, Horváth G. Edző: Grabant János.

Telt házas lelátó fogadta a csapatokat a szomszédvári rangadón. A vendégek erősen kezdtek, de az elején a gólszerzés nem sikerült. Negyedóra után fokozatosan feljött a hazai együttes és a fölényük eredményeként a 20. percben Lukács fejesgóljával a vezetést is megszerezték. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, majd az első félidő utolsó 10 percében a vendégek voltak aktívabbak. Szünet után nagy erőfeszítéseket tett a Szepetnek az egyenlítésért, fölényüket kapufa és néhány kihagyott helyzet jellemezte. A hazaiak a jó védekezésük mellett számos veszélyes kontrát is vezettek és akár az előnyüket is növelhették volna. A vendégek a kínálkozó lehetőségeiket kihagyták, így szoros mérkőzésen a nagy lelkesedéssel és jól játszó hazai csapat minimális győzelmével ért véget a találkozó.

Gólszerző: Lukács. Jók: az egész csapat, ill. Bedő, Fuisz, Kalinics. U19: Kiskanizsa–Szepetnek 2–3.

Nagykanizsa–Zalagrár Pókszepetk 5–0 (2–0)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Kocsondi J.

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. – Kotnyek (Csordás), Péter (Pál M.), Zsirai A., Hóbor, Schuller, Kiss, Szakmeiszter J. (Völgyi D.), Szalai, Bene, Horváth B. (Grudics). Edző: Gombos Zsolt.

Pókaszepetk: Gál – Varga, Hemela (Kovács M.), Lovrencsics, Pethő, Büki (Pintyőke), Toplak G., Szekeres, Bertók, Karvalics, Tolak B. Edző: Lepár Attila.

A találkozó kezdeti percei talán nem sugalltak akkora különbséget, melyet végül a végeredmény mutatott, hiszen a Nagykanizsa éppen egy mintaszerű kontrából szerzett vezetést: a hosszan szöktetett Szalai Dániel elnyargalt a jobb oldalon, majd középre tett labdájából Bene Gábor helyezett elegánsan a kapuba a 6. percben. Húsz perccel később az első találat szerzője duplázott, akkor fejjel, egyben kapufás góllal volt eredményes. Ha ezek a momentumok végképp még nem is, a szepetki Szekeres Szabolcs két sárgával történt kiállítása alapvetően és végképp meghatározta a találkozó további menetét. Ahogy Lepár Attila, a vendégek edzője fogalmazott, több játékosa is tudása alatt teljesített, ezt csak tetézte a hatvan percen keresztüli emberhátrányban futballozás, míg Gombos Zsolt, a hazaiak szakvezetője első bajnoki győzelmének örülhetett a Nagykanizsa kispadján.

Gólszerzők: Bene (2), Hóbor G., Pál M., Kiss J. Jók: az egész hazai csapat, ill. Lovrencsics T. Kiállítva: Szekeres Sz. (35.; Pókszepetk)

A Lenti TE (piros-feketében) most sem tudott pontot szerezni, így két vereséggel rajtolt
Fotó: Kósa Róbert

Lenti TE Sport 36–Olajmunkás Gellénháza 1–3 (0–1)

Lenti, 100 néző. Jv.: Hegedűs M.

Lenti TE: Ág – Fehér (Hermán), Kozári, Czigány (Balogh R.), Horváth I. (Farkas), Kondákor, Balogh M., Kiss, Horváth Sz. (Sebők), Horváth D., Nagy. Játékos-edző: Sebők József.

Gellénháza: Dóra – Pilisi, Horváth B., Papp, Nagy, Pintér, Bognár, Nikitscher (Bencze), Szabó B., Horváth L. (Dömötör), Pergel (Friss). Játékos-edző: Bencze Péter.Gólszerzők: Papp (öngól), ill. Szabó B., Pergel, Nagy. Jók: senki, ill. az egész csapat. U19: Lenti TE–Gellénháza 4–0.

A mezőnyben néha jól futballozó hazai csapat ellen a jobban akaró és a helyzeteit is jól kihasználó vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot.


Lentiből Kosár Lajos, Letenyéről Dömők József, Zalaszentgrótról Kovács Tamás, Zalalövőről Herczeg Imre, Kiskanizsáról Kápolnás Zoltán, Semjénházáról Kárpáti István, Nagykanizsáról pedig Kühne László tudósított lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!