Foci

2012.06.22. 07:45

EB 2012: Kassai: felesleges lenne egymásra mutogatnunk

Kassai Viktor szerint játékvezetői csapata tagjainak felesleges lenne egymásra mutogatniuk, miután egy hibás ítélet miatt már a csoportkör után haza kellett jönniük a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságról.

MTI

A 36 éves bíró az m1 Ma reggel című műsorában pénteken úgy fogalmazott, évek óta együtt dolgoznak rutinos kollégáival, a hibákat – ahogy a sikereket is – közösen élik meg.

"Természetesen nem könnyű szembesülni a hibával, különösen akkor, ha ez egy olyan eseményen következik be, amit a televízión keresztül milliók követnek figyelemmel" – mondta a tavaly Bajnokok Ligája-döntőt vezetett Kassai Viktor. "Hozzászoktunk ahhoz, hogy kritizálják a teljesítményünket, de úgy gondolom, profik vagyunk, tudjuk ezt kezelni. Az természetes, hogy nem maradhattunk az Eb-n, tekintettel a hiba mértékére" - jelentette ki.

A tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai hozzátette: még nem tudják, hogy mit hoz a jövő, vannak olyanok, akik könnyebben túlteszik magukat egy ilyen hibán, és vannak, akik nehezebben.

"Most az a fontos, hogy mindenki kipihenje magát, aztán újult erővel kell folytatni a munkát" – fogalmazott, hozzfűzve: bíznak abban, hogy van még néhány jó év előttük, és igyekeznek, hogy legközelebb ne egy negatív eset kapcsán kerüljenek a címlapokra.

Kassai a keddi, donyecki Anglia-Ukrajna találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Marko Devics lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II. István ugyanis nem jelezte neki, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-s angol előnnyel folytatódott. A végeredmény is 1-0 lett, a társházigazda ukránok - akiknek nyerniük kellett volna a negyeddöntőbe kerüléshez - pedig kiestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!