Foci

2015.07.14. 15:54

Felejthetetlen évet zárt a Pakod - Miklósfán már gőzerővel készülnek a megyei másodosztály küzdelmeire

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokságok aranyérmeseit bemutató sorozatunk a III. osztály küzdelmeivel folytatjuk. Első körben a Pakod, a Gellénháza II és a Miklósfa együtteseinek szezonjára tekintünk vissza a szakvezetők segítségével.

Bozó Péter

Északi-csoport

 

A 2014-2015-ös szezonban a megyei labdarúgó III. osztály Északi-csoportját a Végh Farm Pakod együttese nyerte. Sokáig szoros volt a verseny, a 16. fordulóban ugyan hét pontra meglépett üldözőitől a bajnokcsapat, de ez az előny hamar elolvadt és a Pölöske átvette a vezetést. Végül az utolsó két fordulóban elért győzelmüknek köszönhetően a pakodiak visszaszerezték az első helyet és a szezon végén bajnoki címet ünnepelhettek. Kifejezetten jó volt a csapat hazai mérlege, hiszen mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget saját közönsége előtt és döntetlent is csak egyszer ért el a Pakod.

Álló sor: Balogh Gyula (elnök), Ács László (elnökségi tag), Orbán Károly (edző), Végh Róbert (támogató szponzor), Fábián Zoltán, Végh Zsolt (támogató szponzor), Palkovics Csaba, Halek László (polgármester), Karácsony András, Borostyán Lajos (elnökségi tag), Perom Károly, Polmüller Zoltán, Csécs Sándor. Első sor: Deák Krisztián, Németh Ákos, Ernyes Sándor, Simon Zsolt, Bognár Dániel, Farkas Balázs, Tóth József, Szekeres László, Deák András, Orbán András. A képről hiányzik: Molnár Gábor, Balogh Márk, Halek Roland, Zsédely Attila, Németh Gábor, Hadnagy Martin, Gyulasi Péter, Horváth Péter, Fajt Norbert Fotó: Végh Farm Pakod KSE

- Az együttes felejthetetlen évet zárt a 2014-2015-ös bajnokságban, amit méltóképpen meg is ünnepelt, hiszen nem minden sportembernek adatik meg, hogy aranyérmet akasszanak a nyakába - kezdte az értékelést Orbán Károly, a Végh Farm Pakod KSE vezetőedzője. Az őszhöz képest gyengültünk, három játékosunk munkahelyi elfoglaltság miatt külföldre igazolt. A csapat nagyon kitett magáért, kiegyensúlyozott teljesítménnyel, erős mezőnyben tudott az élen végezni. A szezon során lejátszott 22 mérkőzésből 15 győzelem mellett 3 döntetlen és 4 vereség a mérleg, mindezt remek gól-aránnyal párosult. Külön ki-emelném a hazai mérlegünk, hiszen csupán egyetlen alkalommal, a Sármellék ellen szenvedtünk vereséget, valamint a Csatár tudott pontot szerezni Pakodon. Gratulálok minden egyes játékosomnak, minden mérkőzésen csapatot alkottak a pályán és fegyelmezett, győzni akaró játékukkal sikerült elérni ezt az eredményt. A klub nevében szeretném megköszönni fő támogatónknak, a Végh Farmnak, továbbá polgármesterünknek, szponzorainknak, vezetőinknek az egész évben nyújtott támogatást. Külön szólnom kell a szurkolókhoz, akik minden mérkőzésen tizenkettedik emberként álltak a csapat mellett, még idegenben is nagy létszámban buzdítottak minket. Az utánpótlás hiánya miatt sajnos mi sem tudjuk vállalni a magasabb osztályt, ez sok együttest érint rajtunk kívül is. Végül a Pakod KSE nevében szeretnénk gratulálni a megye I-es bajnok Andráshidának, a megye II két győztesének, a Zalaszentmihálynak és külön a tőlünk nem messze fekvő Türjének, valamint minden harmadosztályú csoport bajnokának.

A Pakod házi góllövőlistája:

11 gólos: Szekeres László.

8: Simon Zsolt.

7: Bognár Dániel, Deák Krisztián, Orbán András, Zsédely Attila.

5: Molnár Gábor.

3: Balogh Márk, Palkovics Csaba.

2: Fábián Balázs, Fábián Zoltán.

1: Ernyes Sándor, Hadnagy Martin, Perom Károly, Tóth József.

Közép-csoport

 

A Gellénháza II nagyon jól kezdte a bajnokságot, az első 18 mérkőzését megnyerte, így kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemelten nyerték meg a 2014-2015-ös küzdelemsorozatot. A 10. fordulóig a Csonkahegyhát még tartotta a lépést, de a bajnokcsapat ezt követően egyre inkább növelte előnyét és a szezon végére 16 pont különbséggel végzett a tabella élén. A csapat támadásban nagyon kitett magáért, nemcsak a III. osztály, hanem az összes bajnokságot nézve is a legtöbb gólt (139) rúgta.

Állnak: Németh Szabolcs, Csepregi Valentin, Fábián Ákos, Miklós István, Bödőcs Ádám, András Márk, Major Zsolt, Csiszár Bálint, Balatoni Csaba, Horváth Gábor, Kiss Gergő. Guggolnak: Déri Attila, Szekeres Mátyás, Babati Gyula, Horváth Róbert, Dávid András, Tóth Ádám, Babati Bence, Tóth Krisztián. Elöl középen: Nemes Norbert, Horváth Zsolt (edző). A képről hiányzik: Nagy Dániel Fotó: Olajmunkás SE II

- Amikor három éve elindítottuk ezt a csapatot, már akkor is az volt a célkitűzésünk, hogy minél hamarabb megnyerjük a bajnokságot. Az első két évben ez nem sikerült, de most végre elértük a célunkat és megszereztük az aranyérmet. - beszélt a szezonról lapunknak Horváth Zsolt, a Gellénháza II edzője. - Minden kategóriában mi voltunk a legjobbak, mi rúgtuk a legtöbb gólt, mi kaptuk a legkevesebbet, valamint a gólkirály is a mi csapatunkból került ki. Ez mind a fiúk elismerése, ők hozták ezt össze. Nekem is biztos volt benne egy kis részem, de összességében ez a játékosok érdeme. Felkerültünk a megyei másodosztályba, ahol mindenképp el fogunk indulni, a tartalékcsapatot összeszedtük, bár lehet, hogy nem is kell, mivel van megye I-es csapat is Gellénházán. Én úgy érzem, hogy három éven belül ezt a bajnokságot is meg fogja nyerni az együttes, amennyiben együtt maradnak. Mivel a játékosaim gellénházaiak, ezért nagy rá az esély, hogy sikerül együtt tartani a keretet. Készülünk a szezonra, úgy gondolom, hogy a játékosaim maximálisan helyt fognak állni a magasabb osztályban is. Sárhidáról Nagy Dániel visszatért Gellénházára, valamint még egy csatárt szeretnénk igazolni, de a leginkább azok érdemlik meg azt, hogy tovább folytassák, akik a gesztenyét kikaparták.

A Gellénháza II házi góllövőlistája:

40 gólos: Dávid András.

36: Bödöcs Ádám.

9: Babati Bence, Major Zsolt, Németh Szabolcs.

6: Déri Attila, Horváth Gábor, Tóth Krisztián.

3: Babati Gyula.

2: András Márk.

1: Balatoni Csaba, Csiszár Bálint, Horváth Róbert, Kiss Gergő, Miklós István, Tóth Ádám.

Déli-csoport

 

Nem csak a Gellénháza II nyerte ennyire magabiztosan a csoportját, délen a Miklósfa együttese hasonlóan jó szezont produkált. A csapat 19 mérkőzésen ebből 18-at megnyert maradt veretlen a bajnokságban és 14 pontos előnnyel zárt a második Nagykanizsa-Bagola előtt. Rajt-cél győzelmet arattak a miklósfaiak, csupán a Petrivente és a Letenye II visszalépése miatt volt olyan forduló, amikor nem ők álltak az élen. Bár a gólkirály délen nem a bajnokcsapatból került ki, azt azonban nem árt megjegyezni, hogy összesen 19 játékos tudott betalálni az ellenfél hálójába a miklósfaiak közül, ami mutatja, hogy mennyire csapatként működött az együttes.

Álló sor: Horváth László (technikai vezető), Vastag Lajos (edző), Horváth András, György Zsombor, Koncz Tivadar (elnök), Böröcz Péter, Béli Krisztián, Hammer Milán, Krajcsovics Tamás, Horváth János, Verebélyi Benjamin, Szollár István (szakosztályvezető), Finta Sándor (vezetőségi tag), Hőbe István (vezetőségi tag). Első sor: Németh Tamás, Békési Bálint, Halajkó Attila, Puskás Sándor, Lakics Tamás, Bátori Gergő, Gombos Tamás, Balogh Tamás, Szollár Bence, Szabados Martin, Völgyi Mátyás. A képről hiányzik: Pongrácz László Fotó: Miklósfa SE

- A szezonban 28 mérkőzést játszottunk volna, de a Petrivente és a Letenye II visszalépése miatt az ellenük elért eredményeket törölték, így a 24 találkozóból 21-et megnyertünk, kétszer végeztünk döntetlenre és mindössze egyszer kaptunk ki. Ez a teljesítmény minden csapat becsületére válna, akármilyen bajnokságban is játszik - tekintett vissza a 2014-2015-ös idényre Vastag Lajos, a Miklósfa szakvezetője. Büszke vagyok a játékosaimra, ki-egyensúlyozottan játszottak. Az utolsó hat fordulóban, amikor már biztos volt az aranyérem, kicsit visszavettek, ez szemmel látható volt. Én is inkább azokat a játékosokat szerepeltettem ebben az időszakban, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak előtte, de ők is becsületesen odatették magukat. Igazi csapattá formálódtunk a végére, nagyon büszke vagyok a fiúkra, mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. A siker elérésében természetesen nagyon sokat segített a csapat elnöke és technikai vezetője is. Amikor kikaptunk, a szurkolók negatív kritikával illették a csapatot, úgy gondolom, egy kicsit talán jobban is biztathattak volna bennünket. Indulhatunk a megye II-ben, vasárnap már ennek szellemében játszottunk edzőmérkőzést a Becsehellyel és nyertünk 3-1-re. A találkozón három új játékost próbáltam ki, akik ragyogóan megfeleltek, rajtuk kívül még egy cserekapust igazolunk. Leszünk tizennyolcan, ez a keret nekem bőven megfelel. Úgy vagyok vele, hogy ha túl sokan vagyunk, az feszültséget szül, hiszen itt nem pénzért játszanak, hanem a játék szeretete miatt. Szerencsére idén nem volt fegyelmi probléma a csapaton belül, egyetlen kiállítás volt a szezonban, valamint három játékos nem játszhatott egy-egy mérkőzésen sárga lapos eltiltás miatt. Nagyra értékelem, hogy nem szidják, hanem folyamatosan biztatják egymást a játékosok, ez is a siker egyik kulcsa.

A Miklósfa házi góllövőlistája:

26 gólos: Halajkó Attila.

8: Németh Tamás.

7: Béli Krisztián, Puskás Sándor.

6: Krajcsovics Tamás, Pongrácz László.

5: Molnár József, Lakics Tamás.

4: Hammer Milán, Verebélyi Benjamin.

3: Balogh Tamás, Böröcz Péter, Gombos Tamás, Horváth András.

2: Horváth János, Völgyi Mátyás.

1: Bátori Gergő, Békési Bálint, György Zsombor.

(A Keleti- és a Nyugati-csoport bajnokait, a Rezit és a Tormaföldét jövő hét szerdai lapszámunkban mutatjuk be)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!