Foci

2017.02.08. 18:50

Felemás félév után is örültek

Nova - Az Ada-Nova együttese a 2015/2016-os szezonban a megyei III. osztály Északi-csoportjában bajnoki címet szerzett, azonban nem tudott indulni a második vonalban.

Bozó Péter

A most zajló bajnokságban a Nyugati-csoportba kerültek a novaiak, akik ezúttal is jól szerepeltek, hiszen a tabella éléről várhatják a tavaszi folytatást. A csapat az ősszel nem talált legyőzőre, kilenc győzelem mellett három döntetlen áll a nevük mellett. Külön kiemelendő, hogy a bajnokságban eddig lejátszott 12 találkozójukon mindössze hat gólt kaptak, valamint nyolc mérkőzésen érintetlen maradt a hálójuk. A támadósorra sem lehet panasz, hiszen 49 találattal a Nyugati-csoport legjobb mutatója a Nováé.

A Nova együttese (zöldben, szemben Domján Péter) átkerülve egy másik csoportba is bajnoki álmokat dédelgethet
Fotó: Katona Tibor

Az őszről, illetve a tavaszi tervekről kérdeztük Szekeres Zoltánt, a novai csapat elnökét.

- A tavalyi bajnoki címünk után sajnos nem tudtuk vállalni a magasabb osztály követelményeit - kezdte az értékelést az elnök. - Illetve úgy is fogalmazhatnék, hogy felelőtlenül nem akartunk nekivágni a megyei II. osztály küzdelmeinek, így augusztusban a III. osztály Nyugati-csoportjában találtuk magunkat. Ezt érzelmileg nehezen élte meg a csapat, ami a szezon elején tükröződött is a játékunkon. Összességében felemás volt ez a félévünk, hiszen hullajtottunk olyan pontokat, amelyeket nagyon könnyen megszerezhettünk volna, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt, amikor Fortuna a mi oldalunkon állt. Továbbá több meghatározó játékosunk is sérüléssel bajlódott az ősz folyamán. Ennek tükrében reális a hatpontos előnyünk, és nem lehetünk elégedetlenek emiatt. Örömmel konstatáljuk a klubnál, hogy az eredményes szereplés mellett rendkívül jó közösség alakult ki öltözőn belül és a pályán kívül egyaránt. A szurkolóink és a csapat kapcsolata is teljes mértékben pozitív és a játékosaink nagyon élvezik, hogy mindenhol "hazai" pályán játszhatnak.

- A tavaszi szezonban eredmény szempontjából csakis az lehet a célunk, hogy megnyerjük a pontvadászatot - beszélt a tavaszi tervekről a csapatvezető. - Erre a feladatra az időjárás és a bajnokság tényleges kezdési időpontjának függvényében öt vagy hat edzőmérkőzéssel és egy rövid edzőtáborral készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!