Foci

2015.01.23. 14:30

Felnőtt és U17-es női teremlabdarúgó torna lesz vasárnap

Zalaegerszeg - Az elmúlt hetekben a férfiakról szóltak a teremlabdarúgó tornák a megyében. Vasárnap azonban 10 órától a hölgyek következnek: a ZTE FC női szakága másodszor rendez tornát a Városi Sportcsarnokban.

Jóna István

– Tavaly, az első hasonló megmérettetés után elégedetten és jó élményekkel távoztak Zalaegerszegről a résztvevő csapatok – árulta el, Kostorják Zsolt, a torna szervezője. – Ez is oka, hogy újra megrendezzük a rangos tornát. A verseny célja a téli felkészülés segítése. Ennek érdekében olyan csapatokat hívtunk meg, amelyek a bajnokikon is riválisaink.

A nemzetközivé nőtt torna mezőnyében ott lesz a győri DAC Unió, a Győri ETO, az NTE 1866, a PMFC, illetve egy osztrák együttes, a UDFC Hof bei Straden – természetesen a házigazda NB II-es ZTE FC mellett.

A tavalyi kupa keretében ZTE FC–NTE 1866 megyei rangadót is rendeztek. Látványos jelenetekben biztosan idén sem lesz hiány. Fotó: Katona Tibor

A felnőtt csapatok két darab, hármas csoportban küzdhetnek majd, az 1-3 helyek sorsáról pedig keresztbejátszás dönt. Az U-17-es korosztálynál csoportok nélküli körmérkőzésekkel döntik el a helyezéseket. A mérkőzések időtartama 12 perc, futó órával és a két korosztály felváltva lép majd parkettre. Betétprogramként a kék-fehérek U12-es együttese is bemutatkozik egy meccs erejéig.

A dobogósok mellett mindkét korosztályban a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt is külön díjazzák. A torna fővédnöke Balaicz Zoltán polgármester. A labda 10 órakor indul útjára, az eredményhirdetés várhatóan 16 órakor lesz, ahol a díjakat Kocsárdi Gergely, Vlaszák Géza és Simonfalvi Gábor adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!