Foci

2015.07.06. 11:49

Futsal: Két év alatt eljutott a hazai élvonalba a Göcsej SK

Zalaegerszeg – Két év alatt eljutott a hazai futsal élvonalba a megyeszékhelyi Göcsej SK. A gárda, és annak fiatal játékosedzője, Bagó Gábor egy tanulóév után a legutóbbi szezonban kiharcolta az NB I-es szereplés jogát.

Jóna István

Két éve kezdődött a megyeszékhelyi futsal története, illetve a Göcsej SK és Bagó Gábor együttműködése is. A tréner első felnőtt csapatánál hamar megtalálta a hangot a játékosokkal, amiben segített, hogy többükkel együtt játszott korábban. Így minden adott volt, hogy a második szezonban már nagyobb célokért küzdjenek.

A csapat és a szurkolók a győzelmet, az NB II megnyerését és a feljutást ünneplik közösen a Nyírgyulaj elleni rájátszás-mérkőzés végén. Alaposan összecsiszolódtak a két év alatt. Fotó: Katona Tibor

– A 2014/15-ös bajnokság kezdetén nehezen találtuk a ritmust, döntetlent játszottunk a Fehérvár ellen, majd kikaptunk az ötödik fordulóban a Fradinál – emlékezett Bagó Gábor. – Aztán összerázódott, a pályán és azon kívül is igazi közösséggé, csapattá vált a társaság. A számok beszédesek: tavaly októbertől 28 mérkőzésen keresztül nem találtunk legyőzőre, és mindössze egy döntetlen játszottunk, a bajnokesélyes MAFC otthonában. Ez a sorozat a Szeged ellen, itthon szakadt meg. A siker titka a csapategység, illetve az, hogy két évig együtt maradt a társaság, mely kiegészült meghatározó egyéniségekkel. Sokat fejlődtek a fiúk, és sokat tanultam én is.

A nagyobb sérüléshullám elkerülte a csapatot, és ráadásul a tréner minden csapatrészre több egyforma képességű játékost használhatott. A vezetőedzővel egyetértettünk, hogy az első osztály egészen más közeg lesz és javulniuk kell minden csapatrészben.

– A következő szezon nagyon „erős" lesz. A szövetség tíz csapatra csökkentette a létszámot, hogy senki ne lógjon ki. Ebben a mezőnyben nem lesz rossz csapat. A Berettyóújfalu és a Győr kiemelkedik, de a Veszprém és a Dunaújváros is külföldiekkel erősítette meg a keretét. A csapat készül az első osztályra, egyre jobban érdekli a fiúkat a futsal. Biztos, hogy mindent meg fognak tenni a bennmaradásért, aminek érdekében más lesz a felkészülésünk és nő az edzésszámunk is.

BIZTOS AZ NB I-ES INDULÁS

A vezetők a keret megerősítésén dolgoznak. Bagó Gábor szerint három-négy játékos, a következő idényre meghatározónak szánt játékos érkezhet a nyáron. Zalai fiúkban gondolkodnak, de vannak kiszemeltjeik a megyehatáron kívülről is. Arra a kérdésre, hogy mennyire biztos az első osztályban való szereplésük, egyértelmű igennel válaszolt a vezetőedző, aki hangsúlyozta: meg sem fordult a fejükben, hogy ne éljenek a kiharcolt lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!