Foci

2015.07.22. 19:37

Gólgazdag szerda - A ZTE FC magabiztosan győzött

Zalaegerszeg - Újabb felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapat, amely szerdán a Balatonfüredet fogadta, de csütörtökön már Ausztriában az izraeli Petah Tikva vár a zalaiakra. Szerdán az Andráshida is pályára lépett, amely a Csesztreggel mérkőzött.

Kerkai Attila

ZTE FC – Balatonfüred 5-0 (2-0)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Molnár A.

ZTE FC: Szappanos – Városi (Patvaros, 69.), Balogh B., Forgács, Kulcsár O. (Ekker, 37.) – Koller, Szakály A. – Bailo, Szőllősi, Szegleti – Bíró A. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Városi (15.), Szakály A. (39.), Ekker (53., 84.), Koller (56. – 11-esből).

Koller Krisztián, a ZTE FC játékosa próbál újabb labdát adni a társaknak. Ő is végigjátszotta a találkozót szerdán. Fotó: Katona Tibor

Két nap, két mérkőzés, így fest a ZTE FC heti programja. Szerdán előbb hazai környezetben az NB III-as Balatonfüred következett és Csank János vezetőedzőnek meg kellett osztani erőiket, hiszen csütörtökön (18.00) az ausztriai Sonnehofban az izraeli I. osztályú Maccabi Petah Tikva együttese vár a zalaiakra. A helyzetet nehezíti, hogy Gyagya Attila és Nagy Tamás továbbra is sérült, de Horváth P. is a maródiak listájára került, Murait pedig a Dunaújváros hívta próbajátékra. Tekintettel a másnapi találkozóra Simonfalvi, Babati, Fodor, Króner, Daru és Horváth R. szerdán csak edzett. A Balatonfüred ellen a ZTE soraiban feltűnt Balogh Balázs, aki próbajátékra érkezett, és az ősszel még a Mezőkövesd színeiben futballozott, de éppen a ZTE elleni találkozón a Krónerrel történt összecsapása után szenvedett sípcsont-törést. Létszámhiánnyal küzdött a szerdai ellenfél is, így a ZTE kapusa, Kovács Dániel lett a zalaiak „beépített embere" a Fürednél, akit kölcsönkértek...

Hiába a későbbi kezdés (egy órával későbbre tették), így is borzalmas meleg volt a ZTE-stadionjában, így a vendég kispadot, melyet jobban ért a napfény áthelyezték az árnyékos oldalra. A egerszegiek végig fölényben futballoztak és két szép góllal már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban is a ZTE játéka dominált és újabb gólokat szerzett az egerszegi csapat, megjegyezzük, a gólokról Kovács D. tényleg nem tehetett... A találkozó vége már félhomályban ért véget, ugyanis a stadion világítását nem kapcsolták be és az eredmény sem változott.

A város másik peremén pedig az NB III-ra készülő Andráshida a Csesztreget fogadta ugyancsak felkészülési mérkőzésen, melyen a hidaiak nyertek.

 

Tarr Sprint Andráshida– Femat-Csesztreg 7-1 (2-1)

Andráshida: Osbáth (Horváth M.) – Baráth (Horváth T.), Kalamár, Balla (Varga Sz.), Pesti (Polareczki), Mavolo, Major M., Pajor (Harmath), Rohonczi, Varga M., Kovács Gy.

Csesztreg: Fábián – Nagy G., Nemsics (Pethő Jó.), Elek, Horváth R., Nagy R., Szekeres (Szabó D.), Pál B. (Nagy M.), Kiss B., Pethő Já., Nagy N.

Gólszerzők: Mavolo 2, Polareczki 2, Kovács Gy., Varga M., Major, illetve Pethő J.

 

Az Andráshidának most kijött a lépés, hiszen a második félidőben sorozatban lőtte a gólokat, miközben a csesztregiek mintha nem küzdöttek volna úgy, mint kellett volna, akár egy edzőmeccsen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!