Foci

2014.07.15. 16:30

Jól sikerült tavasz a női bajnokcsapatnál

Zalaegerszeg - A megyei női csökkentett pályaméretű labdarúgó-bajnokság aranyérmese a Sportklub Gutorfölde lett.

Zalai Hírlap

Kilenc csapat küzdött a bajnokságban, ami a korábbi évekhez képest mindenképpen örömteli. Voltak erősebb és szerényebb képességű együttesek is, előfordultak nagyarányú győzelmek. de ez semmit nem von le a vesztesek érdemeiből, a lelkesedéssel náluk sem volt probléma. A bajnoki cím sorsa végül három csapat között dőlt el, a Gutorfölde 19 éves története során először végzett az első helyen.

A gutoriak az első meccsen előnybe kerültek a Zalaapáti együttesével szemben, akik lemondták a találkozót, majd egy másik erős csapatot, az NTE 1866 II-t is sikerült legyőzniük. Az ősz folyamán egyszer szenvedett vereséget a Gutorfölde, a Police-Ola együttesétől kapott ki hazai pályán 2 1-re. A szezon felénél három csapat is azonos ponttal állt.

A tavasz nagyon jól sikerült a Gutorfölde számára, hiszen egy kanizsai döntetlen kivételével valamennyi mérkőzését megnyerte, míg a fő riválisok, a Zalaapáti és a Police-Ola előbb döntetlenre végzett egymással, majd a következő játéknapon ki is kapott. A Zalaapátit éppen a gutoriak győzték le nagy csatában 5 2-re és ezzel némi előnyre is szert tettek. A későbbiekben már nem is engedték ki a kezükből az első helyet és megérdemelten szerezték meg az aranyérmet.

Első sor: Bécs Petra, Farkas Anita, Tóth Vivien, Salamon Nikolett, Vass Valentina, Szentes Cintia, elöl: Köves Bernadett.
Hátsó sor: Piller János sportelnök, Kósa Krisztina, Sebők Ferenc kapusedző, Becze Petra, Vitusz Nikolett, Németh Erika, Lukácsné Nagy Ilona, Bakos Tímea, Tóth Lilla, Nyakas István polgármester, S. Németh Zsuzsanna, Schmaltzl János csapatvezető. A képről hiányzik: Bandur Benita (Fotó: SK Gutorfölde)

Nem olyan régen még a gutori csapat is a gyengébbek közé tartozott, de sikerült megszerezniük néhány korábbi játékosukat, így reménykedve vághattak neki a sorozatnak. Rövid szlovéniai kitérő után Farkas Anita tért vissza először, majd Bakos Tímeával stabilabbá vált a védelem, Vass Valentina az irányító szerepét töltötte be, míg Köves Bernadettel a kapusposzton erősödött a csapat. A legnagyobb fogás mindenképpen Vitusz Nikolett volt, aki a Zalaapáti együttesétől érkezett és fontos gólokkal járult hozzá a sikerhez. Tavasszal csatlakozott a csapathoz az NB I-es rutinnal rendelkező Németh Erika és helyére került a hiányzó láncszem is.

- Dicséret illeti a keret többi tagját is, mert mindenki hozta a maximumot, főleg amikor a legnagyobb szükség volt rá - fűzte hozzá Schmaltzl János csapatvezető.

Sok izgalmas, jó meccset láthattak a nézők és szeretnék a részvevők, ha még több csapat csatlakozna, színesebbé téve a pontvadászatot.

Házi góllövőlista: 37 gólos: Vitusz Nikolett. 8: Bakos Tímea, Becze Petra. 7: Vass Valentina, Farkas Anita. 5: Tóth Lilla, Bécs Petra. 4: Salamon Nikolett, Németh Erika. 3: Szentes Cintia. 1: Kósa Krisztina, Lukácsné Nagy Ilona.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!