Foci

2015.07.21. 16:32

Két ezüstérem után arany Reziben

A megyei labdarúgó-bajnokságok aranyérmeseit bemutató sorozatunk következő részében a Rezi vezetőedzőjét kérdeztük a 2014-2015-ös szezonról és a jövőbeli tervekről.

Bozó Péter

– Két bajnoki ezüstérem után – amiből főleg a második volt picit fájó, hiszen csupán gólaránnyal maradtunk le – megfogalmazódott, hogy ezt a két második helyet végre becserélnénk egy aranyéremre. Ez a hozzáállás jót tett a csapatnak és a munka meghozta gyümölcsét – kezdte az értékelést Varsányi Sándor, a Rezi bajnokcsapatának vezetőedzője. – Nagyon jó volt az edzéslátogatottság, ha nem is minden elemében a labdarúgásnak, de erőnlétileg és taktikailag is nagyon sokat fejlődtünk. Egy mérkőzésen belül akár három variációt is tudtunk alkalmazni, ha vesztésre álltunk, akkor több támadóval rohamoztunk, ha győzelemre, akkor pedig ennek megfelelően tudtunk átállni. Nagy volt a fegyelem és a küzdőszellem is, ez utóbbit azért is mondom, mert sok olyan mérkőzés volt, amit vesztes állásból meg tudtunk fordítani. Gondolok itt elsősorban az Óhíd elleni őszi és tavaszi találkozókra, hiszen mindkét esetben 0–1-ről tudtunk nyerni egy nagyon jó csapat ellen. De említhetném a Zalacsány elleni mérkőzést is, amikor a 52. percben még 0–3 volt az állás, végül 5–3-ra győztünk, ez egy döntő momentum volt, óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot a csapat. A Karmacs elleni hazai meccsen is 0–3-ra „égtünk" a szünetben, ott szintén sikerült a fordítás a második félidőben. Ezek olyan fordulópontok voltak, amikhez a küzdőszellem segítette hozzá a csapatot, valamint az, hogy taktikailag akár mérkőzésen belül is tudtunk váltani, nem kellett megvárni a szünetet. Ami még nagyon fontos, hogy 3 hónap híján három éve nem kapott ki a Rezi hazai pályán, ami egy nagy fegyvertény, legutóbb 2012. október 21-én szenvedett vereséget az együttes otthon. Nagyon sok külső segítséget is kaptunk, szeretnénk megköszönni azoknak, akik közvetlenül a napi munkába részt vettek, nagyon lelkes munkát végeztek. A vezetőség, a polgármesterrel az élen a szűkös körülmények ellenére is maximálisan a csapat mellett álltak. Ezen a szinten szinte profi módon figyelték, hogy miben tudnak segíteni és megteremtették a feltételeket ehhez a sikerhez. Nagyon bízom benne, hogy sikerül megkapaszkodni a másodosztályban és utána is egy stabil csapattá tud válni a Rezi. Szeretném megköszönni a csapatnak az áldozatos munkát és sok sikert kívánok nekik a jövőben.

A bajnok Rezi csapatának tagjai: Gelencsér Szilárd, Lázár Dániel, Rajkai József, Szabó Bence, Vajda Zsolt, Bontó Mátyás, Karácsony István, Kocsis Krisztián, Horváth Szilárd, Cserép Róbert, Zsiga Balázs, Horváth Ákos, Kenesei Péter, Kenesei Bálint, Pintér László, Horváth Balázs, Rajkai András, Söveges Richárd, Kollár Krisztián, Bacsics Ádám, Cserép Gábor (polgármester), Varsányi Sándor (edző), Szabó Csaba (elnök), Illés Tihamér (technikai vezető), Kenesei László (mindenes). Fotó: Rezi Petőfi SK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!