Foci

2014.12.26. 16:35

Két nap teremfutball: csarnok Kupa és Kocsis Gábor Emléktorna

Csesztreg/Zalaegerszeg - A karácsonyi és az újévi ünnepek között két teremlabdarúgó-torna is várja a csapatokat, illetve a nézőket is, hiszen Csesztregen és Zalaegerszegen egyaránt sok szurkolót várnak ezekre.

Kerkai Attila

A zalai megyeszékhelyen szombaton veszi kezdetét a Csarnok Kupa és a vasárnapi zárásig sok-sok izgalmas csatát ígér. A Városi Sportcsarnokban a nagy hagyományokkal rendelkező erőpróba 2013-ba költözött vissza, pontosabban szervezték újra meg és a legutóbbi két alkalom is azt bizonyította, hogy érdemes volt. A mostani vetélkedés is várhatóan sok nézőt vonz majd, kialakult a mezőny összetétele és a hét elején a szervezők elkészítették a csoportbeosztásokat.

Bandics Ákos, a Csarnok Kupa tornaigazgatója szerint a szombati nap sem lesz unalmas, de a vasárnapi meccsek talán még kiélezettebb küzdelmeket hozhatnak.

- A sorsolás szeszélye folytán a C-csoportban az előzetesen négy legjobb együttesnek vélt csapat összekerült, így már a továbbjutásért is óriási csata várható - mondta el érdeklődésünkre Bandics Ákos. - Ettől függetlenül természetesen a szombat sem lesz izgalom mentes, például a tavalyi győztes Sehol SE is ekkor lép parkettre az egésznapos sorozatban. Azt mondhatjuk, hogy a környék legjobb teremcsapatai eljönnek viadalunkra, bár az is igaz, hogy másutt is szerveznek a két ünnep között tornákat, így vannak csapatok, melyek a lakóhelyükhöz közelebbi helyszínt választják.

Bandics Ákos elmondta, szombaton (a kezdés: 10.00) és vasárnap (08.00) is egész nap zajlanak majd a küzdelmek, és a nézők számára tombolát szerveznek, melynek sorsolását a késő délutáni (16.35), egyenes kieséses szakasz nyitánya előtt rendezik meg. Fontos információ a csapatoknak is, hogy ezúttal mindenki számára a főbejáraton keresztül lehet belépni a csarnokba.

Az egy évvel ezelőtti tornán a ZTE FC korábbi játékosa, Koplárovics Béla is pályára lépett egykori társaival. A képen mérkőzés közben, a későbbi győztes Sehol SE elleni találkozón
Fotó: Katona Tibor

A csoportbeosztás. Szombat. A-csoport: Pölöske SE, Treidre, Old Star, Nudlik, Megye 3 All Star, Z. Police-Ola. B-csoport: Kutas SE, Junior Maffia, Betti Cuki, Sportif, Sasi Benz, Sehol SE.

Vasárnap. C-csoport: Afrika Sun Team, Windoor FC, Café Róma, Nílus Presszó, Jolly Joker. D-csoport: Elit, CAPAK, Fair Play Team, Egy gólt SE, Pacho Café, MP Kanizsa Szer.

A vasárnapi küzdelmek zárultával sem ér véget a Csarnok Kupa sorozata, hiszen december 30-án 11 együttes részvételével az öregfiúk tornáját rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.

A megye másik pontján, Csesztregen ugyancsak meccsdömping várható szombat és vasárnap reggeltől, hiszen a helyi általános iskolában rendezik meg a VII. Kocsis Gábor Emléktornát. Ez a viadal is egy nagy hagyományokkal bíró erőpróba, hiszen 25 éve, hogy a két ünnep között Csesztregen pattog a labda. Kocsis Gábor volt a kitalálója és szervezője az Arany Ászok Kupa néven ismertté vált viadalnak, ám az ő sajnálatos halála után társai az ő emléke előtt tisztelegve hetedik éve már Kocsis Gábor Emléktorna néven viszik tovább a viadalt.

A mostani torna is biztosan nagy küzdelmeket hoz majd és jó hangulatot, hiszen ez mindig jellemzője volt ennek a sorozatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!