Foci

2015.06.23. 15:49

Kiegyensúlyozott mezőny északon - Minden hazai mérkőzésén betalált a Pakod, a Pölöske és a Sármellék együttese

Zala megye - Sorozatunkban ezúttal az megyei labdarúgó III. osztály Északi-csoportjának küzdelmeit elemezzük.

Bozó Péter

Veretlenség

A leghosszabb veretlenségi rekordot a 2014-2015-ös bajnokságban a Pakod együttese tudhatja magáénak, a 7. fordulóban a Babosdöbréte legyőzése után 11 találkozón keresztül nem szenvedett vereséget a csapat. A sorozat a 17. játéknapon ért véget, amikor a Sármellék vendégként tudta 3–1-re legyőzni a pakodiakat.

Hazai pályán szintén a bajnok a sármellékiekkel holtversenyben áll az élen, zsinórban nyolc veretlen mérkőzéssel, míg vendégként a Pölöske és a Csatár is felállított egy ötös szériát.

Győzelmi sorozat

A győzelmeket tekintve elég szoros a verseny, ebben az összevetésben a Pölöske tudott az élre állni, öt egymást követő mérkőzésen tudtak nyerni a Hahót, a Zalaháshágy, a Salomvár, a Kávás és a Nagylengyel ellen. Sőt, annyira jól ment ebben az időben a csapatnak, hogy ezeken a találkozókon még csak gólt sem kaptak. Pályaválasztóként a pölöskeiek ötös sorozata mellett még a Zalacséb tudott egy ugyanilyen hosszú szériát produkálni. Idegenben nem volt olyan együttes, aki háromnál többször tudott volna zsinórban nyerni.

A Pakod sorozatban tizennyolc mérkőzésen nem kapott ki . Képünkön Hadnagy Martin fejeli ki a labdát a Kávás elleni találkozón. Fotó: Archív/Katona Tibor

Nyeretlenség

Nehéz éven van túl a Babosdöbréte csapata, az egész bajnoki szezonban nyeretlenek maradtak, mind a huszonkét találkozójukat elveszítették. Őket a Hahót (12) követi, majd a Zalacséb (5) a harmadik, míg a Pölöske egyedüliként mondhatja el magáról, hogy nem volt egymás után két olyan meccs, amelyikből legalább az egyiket ne nyerték volna meg.

Otthonában három csapatnak is sikerült az a bravúr, hogy nincs két nyeretlen meccsük egymás után. A bajnok Pakodon és a Pölöskén kívül még a Salomvár mondhatja el magáról ezt a szép teljesítményt.

Vereségsorozat

A vereségeket tekintve is három csapat van, akik nem kaptak ki egymás után kétszer a bajnokság folyamán. A Pakod és a Pölöske mellett a Zalaháshágy is jól teljesített, de összességében nyolc csapat mondhatja el magáról, hogy nincs zsinórban három vereségük ebben az évben, ami a bajnokság Északi-csoportjának kiegyensúlyozottságát mutatja.

Gólszerzés

A gólszerzés tekintetében nagyon jó szezont hagytak a hátuk mögött a csapatok, a Hahót és a Babosdöbréte kivételével az összes együttes 40 rúgott gól felett végzett az idei évben. Ebben a tekintetben a legjobban a bronzérmes Sármellék labdarúgói teljesítettek, hiszen 81 találatig jutottak. A leghosszabb sorozatot a bajnok Pakod építette fel, összesen 18 egymást követő mérkőzésén találtak be az ellenfelek hálójába. A képzeletbeli dobogó második fokára az ezüstérmes Pölöske fért fel egy tizennégyes szériával, míg a Sármellék tizenegyig jutott ebben az összevetésben. Összességében minden csapat jól teljesített ezen a téren, hiszen nem fordult elő senkivel sem, hogy négy egymást követő mérkőzésén ne tudott volna gólt rúgni.

Hazai pályán már szorosabb az élmezőny, hármas holtverseny alakult ki az első helyen. A Pakod, a Pölöske és a Salomvár is elmondhatja magáról, hogy saját közönsége előtt mind a tizenegy mérkőzésén legalább egyszer bevette az ellenfél kapuját.

Kapott gólok

Ebben az összevetésben a Pölöske áll a legjobban, hiszen öt egymást követő mérkőzést tudtak úgy megvívni, hogy érintetlen maradt a hálójuk, míg a Becsvölgyének ez zsinórban háromszor sikerült. Vendéglátóként szintén egy ötös kapott gól nélküli sorozatot tudhatnak magukénak a pölöskeiek, míg a Salomvár és a Zalaháshágy hárommal áll a második helyen, idegenben pedig a Becsvölgye hármas szériája a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!