Foci

2014.07.15. 16:30

Megyei bajnokság: lejárt a nevezési határidő

Zalaegerszeg - Lezárult a megyei labdarúgó-bajnokságok 2014/2015-ös szezonjának nevezése és lejárt a hiánypótlások benyújtására szabott határidő is. A Galambok visszalépett az elsőosztály küzdelmeitől és a másodosztályban folytatja, így a Kiskanizsa bent maradhat.

Bozó Péter

A megyei bajnokságokra összesen 116 csapat nevezett, ami csupán eggyel kevesebb, mint a tavalyi létszám. A csoportok pontos beosztása és a bajnokság menetrendje a Fellebbviteli Bizottság jövő keddi ülése után dől el. Annyit mindenesetre már most tudni, hogy augusztus 16-án és 17-én rendezik meg az első játéknapot.

A megyei I. osztályban a Tungsram év közben visszalépett a küzdelmektől és a következő szezonban sem indítanak felnőtt csapatot, kizárólag az U17-es és az U15-ös bajnokságokban szerepelnek. Mivel a Galambok együttese csak a másodosztályra nevezett, a Déli-csoportból feljutó Gutorfölde pedig nem vállalta az első osztályú szereplést, a feltöltés szabályai szerint a Kiskanizsát kérte fel a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség a fennmaradó helyre. Két újonc is lesz a bajnokságban, az Andráshida és a Csácsbozsok-Nemesapáti együttese.

A II. osztályban a már említett Galambok mellett a harmadik vonal Északi-csoportjának bajnoka, az Andráshida II és a rájátszásban győztes Lenti TSZ együttese jutott fel, míg a Zalakaros és a Salomvár továbbra is a harmadosztályban szerepel. A további két helyre felkért csapatok közül információink szerint a Nagylengyel, a Hévíz II és a Zalabaksa sem kíván élni a lehetőséggel, így legjobb kiesőként a Keszthely és a Söjtör maradhat a második vonalban.

A Tarr Sprint Andráshida II. vállalta a másodosztályban való indulást. Képünkön Kovács Sándor (balra) tartja a labdát a Kávás elleni mérkőzésen (2 0) a III. osztály 2013/2014-es szezonjában (Fotó: Archív/Katona Tibor)

 

A III. osztály küzdelmeire összesen 55 csapat jelentkezett. Tartalékcsapattal 13 együttes rendelkezik, ők külön csoportban szerepelnek, míg 55 csapatot területi elvek alapján oszt be a szövetség. A tavalyi szezonhoz képest hárman idén nem indulnak, a Pusztaederics, a Zalakoppány és a Páterdomb II sem lesz ott az új szezon rajtjánál. Négy új együttessel azonban találkozhatunk, a Lakhegy, a Nova, a Tótszerdahely mellett a Teskánd második csapata is elindul a harmadosztályban.

A nevezett csapatok listája a következő:

Megyei I

 

Csácsbozsok-Nemesapáti, Femat Csesztreg, Hévíz, Horváth-Méh Kiskanizsa, Lenti, Letenye, Lets Do It Technoroll Teskánd, Műszer Autómatika Tótszentmárton, Nagykanizsa, Olajmunkás SE Gellénháza, Semjénháza, Szepetnek, Szerszámsziget-Zalalövő, Tarr Sprint Andráshida, Tóth-Hús Pókaszepetk, Zalaszentgrót.

Megyei II

 

Alsópáhok, Andráshida II, Páterdomb, Bak, Becsehely, Borsfa, Böde, Cserszegtomaj, Felsőrajk, Keszthely, Galambok, Gelse, Gutorfölde, Kerámia SE Tófej, Kinizsi SK Gyenesdiás, Várvölgy, Lenti TSZ, Molnári, Nagykapornak, Páka, Police-Ola, Rédics, Söjtör, Türje, Vasboldogasszony, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalakomár, Zalaszentbalázs, Zalaszentgyörgy, Zalaszentiván, Zalaszentmihály.

Megyei III

 

Tartalékcsapattal rendelkező együttesek: Babosdöbréte, Becsvölgye, Botfa, Csatár, Hahót, Kávás, Nagylengyel, Pakod, Pölöske, Salomvár, Sármellék, Zalacséb, Zalaháshágy.

Tartalékcsapattal nem rendelkező együttesek: Alibánfa, Alsónemesapáti, Bagod, Bagola, Bajcsa, Baktüttös, Bárszentmihályfa, Bázakerettye, Bocfölde, Csonkahegyhát, Csömödér-Kissziget, Egervár, Eszteregnye, Gellénháza II, Hévíz II, Karmacs, Kehidakustány, Kemendollár, Lakhegy, Letenye II, Lovászi Bányász, Miklósfa, Mumor, Murakeresztúr, Nemesrádó, Németfalu, Nova, Óhíd, Pacsa, Palin, Petrikeresztúr, Petrivente, Pogányszentpéter, Pórszombat, Rezi, Sand, Sárhida, Sormás, Sümegcsehi, Szilvágy, Tekenye, Teskánd II, Tormafölde, Tótszerdahely, Újudvar, Vaspör-Ozmánbük, Vindornyaszőlős, Zalabaksa, Zalaboldogfa, Zalacsány, Zalakaros, Zalaszántó, Zalaszentlászló, Zalatárnok, Zalavár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!