Foci

2015.04.20. 17:19

Már bajnok a Göcsej - A Nyugati-csoportot megnyerték, s játszhatnak az NB I-ért

Zalaegerszeg - Az NB II-es futsal bajnokság, Nyugati csoportjának listavezetője a Göcsej SK, a Cső-Montage otthonában is győzni tudott, így az utolsó fordulótól függetlenül megnyerte a csoportját.

Jóna István

Cső-Montage BFC-Újbuda–Göcsej SK 3-4 (1-2)

Budapest, MAFC sportcsarnok, 200 néző. Jv: Gál (Tihanyi, Török).

Göcsej SK: Lekics – Bagó, Halmos, Szőke, Horváth. Csere: Friss, Papp, Szabó, Bogyó, Tóth, László, Gerencsér, Kópicz. Edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Halmos 2, Szőke, Friss

A futsal NB II 25. fordulójában a fővárosban, a Cső-Montage vendégeként lépett pályára a Göcsej SK. A mérkőzés tétje, az volt, hogy a zalaiak győzelmük esetén megnyerik a bajnokságot, az utolsó fordulótól függetlenül. A vendéglátók régi motorosok a sportágban. most egy fiatal, de összeszokott csapattal rendelkeznek. Nagy iramban kezdték a találkozót az együttesek és a 3. perc elején egy begyakorolt szögletkombináció végén Sebestyén lőtt hatalmas gólt, amivel vezettek a hazaiak. Nem sokáig, mert 20 másodpercen belül Halmos Máté egalizált Papp Tamás passzából. A 10. perc végén Szőke Ádám góljánál már a zalaiak vezettek. Mindkét csapatnak akadtak lehetőségei a nagyszünetig, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Friss Szabolcs, a zalaiak kapitánya is gólt szerzett, és örül a bajnoki címhez, de még nincs vége... Fotó: Katona Tibor

A második félidő is hasonlóan nagy iramban kezdődött. A hazaiak az egyenlítésért hajtottak, ami a 28. percben egy szerencsés találattal sikerült nekik. A zalaiak ismét gyorsan válaszoltak és Halmos góljával újra vezetést szereztek. A 33. percben Bogyó indította Friss Szabolcsot, aki a kapu felé törve nagy gólt ragasztott a fővárosiak kapujába. A hátralévő időben taktikusan játszott a Göcsej és tartották az eredményt. Egy perccel a lefújás előtt még feljött a Cső-Montage, de az egyenlítés már nem sikerült nekik.

A Göcsej SK taktikusan és pontosan játszott és az utolsó fordulótól függetlenül már megnyerte az NB II nyugati csoportját.

Friss Szabolcs csapatkapitány fontos gólt szerzett a mérkőzésen, aki így értékelt:

– Nagyon készültünk a fővárosiakra és a próbáltunk fegyelmezetten játszani. Egy remek iramú mérkőzésen sikerült győznünk és az külön öröm számomra, hogy az én találatom is hozzájárult a bajnoki cím megszerzéséhez.

A Göcsej SK tavaly október 13-án kapott ki utoljára, akkor a Ferencvárostól. Azóta 20 fordulót követően 19 győzelem és egy döntetlen áll a csapat neve mellett. A bajnokság 26. záró fordulójában április 27-én 19.30-kor a Kormányőr SE-t fogadja a zalai együttes a Városi Sportcsarnokban. Aztán pedig következhet majd a rájátszás, immár az NB I-es tagságért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!