Foci

2016.04.24. 18:35

Megye I.: jól kontrázott a Zalaszentgrót

A 22. fordulót rendezték a hét végén a megyei labdarúgó I. osztály 2015/2016-os szezonjában.

Bozó Péter

Hévíz-Lets Do It Technoroll Teskánd 3-0 (3-0)

Hévíz, 60 néző. Jv.: Jakab B.

Hévíz: Péntek - Herbály, Fisli (Mayer), Czibor, Rácz, Szi-Péter, Szántó (Keszthelyi), Nedelkó (Hetesi), Nagy (Horváth), Karakai (Karvalics), Pálfi. Edző: Lendvai Miklós.

Teskánd: Tóth - Toplak, Mgyar, Major, Szabó Cs., Hadrik, Luki (Millei), Terbe (Standi), Szabó T., Vizsy, Sopronyi (Kósa). Edző: Mándli Péter.

Úgy kezdte a hazai csapat a mérkőzést, ahogy egy bajnoki címért küzdő csapatnak hazai pályán kell, aminek köszönhetően 30 perc alatt 3 gólos vezetéshez jutottak. Ezt követően azonban visszavettek, hiába birtokolták sokkal többet a labdát, mint a vendégek, igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, a győzelmük azonban egy percig sem forgott veszélyben.

Gólszerzők: Karakai, Nagy, Pálfi.

Jók: Herbály, Szántó, Hetesi, Karakai, Pálfi, ill. az egész csapat.

 

Szerszámsziget-Zalalövő-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 1-5 (1-2)

Zalalövő, 120 néző. Jv.: Vizi I.

Zalalövő: Molnár I. - Tóth B., Kellner, Csáki, Cseresnyés, Gyenese D., Zsoldos, Nagy D. (Tóth Á.), Kisharmadás, Darabos (Herman), Kaszás. Edző: Ostrom János.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Gulyás, Csarmasz, Gájer F., Horváth B., Gájer P., Tóth R., Németh A., Ferenczi (Jankovics), Vasas, Tóth D. Edző: Szarka Péter.

Váratlanul, büntetőből jutott vezetéshez a vendégcsapat, majd néhány perccel később Darabos egy remek kiugratás után egyenlített. A félidő hajrájában Ferenczi hatalmas szabadrúgásgólt lőtt. A második játékrészben a hazai kapus újabb hibája után növelte előnyét a Zalaszentgrót. Az erőlködő hazaiak ellen jól értékesítették kontráikat a vendégek.

Gólszerzők: Darabos, ill. Ferenczi (3), Vasas (2).

Jók: senki, ill. az egész csapat.

U19: Zalalövő-Zalaszentgrót 1-2.

 

Lenti TE Sport 36-Letenye 1-0 (1-0)

Lenti, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Kondákor, Czigány, Sárkány (Farkas), Balog M., Hermán, Kiss (Horváth Sz.), Horváth D., Völgyi, Sebők (Balogh R.). Játékos-edző: Sebők József.

Letenye: Gyulai - Zsohár, Turi, Kovács, Kiss, Horváth, Őri, Markos, Móricz, Varga, Pap (Leon). Edző: Kiss István.

A mérkőzés kezdetétől mindkét csapaton lehetett látni, hogy a támadásokra helyezték a hangsúlyt. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, amikből a hazaiak a 21. percben, Sebők pontrúgásából megszerezték a vezetést. Utána itt is, ott is voltak még gólszerzési lehetőségek, de az eredmény a félidőre nem változott. Szünet után, a 47. percben 11-eshez jutott a Lenti, amit Völgyi elhibázott. Ezek után a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket és hagyták is ki azokat. A mérkőzés vége felé még egy lehetőség adódott a Letenye előtt az egyenlítésre, amit Balogh B. bravúrral hárított. Összességében a hazai csapat megérdemelten nyert a szervezetten és helyenként jól játszó Letenye ellen.

Gólszerző: Sebők.

Jók: Sebők, Horváth D., Fehér, Balog M., ill. az egész csapat.

U19: Lenti TE-Letenye 5-0.

 

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák-Semjénháza 1-2 (0-1)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Papp Á.

Kiskanizsa: Munkácsi - Ganzer, Csordás, Mulasics, Horváth, Kovács, Piecs, Kálcsics (Földesi), Dolmányos, Ötvös (Németh), Lukács. Edző: Sneff Ferenc.

Semjénháza: Szőke - Papp, Kapuvári, Orbán, Nagy M., Kuzma, Kocsis (Szollár), Sifter, Nagy G., Kovács (Szép), Latin (Markek). Edző: Markek István.

A nagy szél erősen befolyásolta a játékot mindkét oldalon, tapogatódzó játék mellett váratlanul, a 18. percben a 16-oson belül elkövetett szabálytalanságért büntetőhöz jutottak a vendégek, a hazaiak pedig tíz főre fogyatkoztak. A gólt követően a kapuk nem forogtak veszélyben, többnyire a két 16-os között folyt a játék. Szünet után a tíz emberrel játszó hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, előbb egy kapufát lőttek, majd egy óriási ziccer maradt kihasználatlanul. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy gyors vendégtámadás eredménnyel járt. Ezt követően is a hazaiak próbálkoztak inkább és sikerült szépíteniük. Ez után újabb kiskanizsai ziccer maradt ki, majd a mérkőzés utolsó percében még egyenlíthetett volna a hazai csapat, azonban az óriási lehetőség ezúttal is kimaradt.

Gólszerzők: Földesi, ill. Nagy G. (11-esből), Latin.

Jók: Horváth, Földesi, ill. Orbán, Nagy G.

Kiállítva: Csordás (18., Kiskanizsa).

U19: Kiskanizsa-Semjénháza 11-3.

Szepetnek-Zalagrár Pókaszepetk 3-2 (1-2)

Szepetnek, 70 néző. Jv.: Németh I.

Szepetnek: Horváth Zs. - Rákhely, Németh, Bedő, Grabant, Kalinics, Anger (Szabó), Kollár, Nagy, László (Horváth J.), Cs. Horváth (Bilák). Edző: Grabant János.

Pókaszepetk: Gál - Huszár (Pethő), Toplak (Viola), Lovrencsics (Bánhegyi), Száraz, Kovács, Lukács, Büki (Pintyőke), Szekeres, Bertók, Csécs. Edző: Lepár Attila.

A gyenge hazai helyzetkihasználást követően egy szerencsés találattal, majd egy kontratámadást követően kétgólos előnybe kerültek a vendégek. A félidő hajrájában Kollár szépített, majd a második játékrész elején Cs. Horváth szögletet követő fejesével egyenlítettek a hazaiak. A továbbiakban is meghatározóak voltak a szepetneki támadások és sarokrúgást követően Németh 8 méterről a kapuba lőtt, amivel kialakult a végeredmény. Összességében a mérkőzés elején sok hibát elkövető hazai csapat a saját dolgát nehezítette meg, végül azonban megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű vendégekkel szemben,

Gólszerzők: Kollár, Cs. Horváth, Németh, ill. Bertók (2).

Jók: Rákhely, Bedő, Nagy, Kollár, ill. Csécs, Bertók, Büki.

U19: Szepetnek-Pókaszepetk 1-1.

 

Csács-NSE-Nagykanizsa 0-1 (0-1)

Nemesapáti, 100 néző. Jv.: Siket L.

Csács-NSE: dr. Sinkó - Bakos, Éder, Somogyi (Szegleti), Sági (Csik), Horváth Pé., Csongár, Lepár, Lukács L. (Horváth Á.), Mihalecz, Horváth Pa. Edző: Kovács Imre.

Nagykanizsa: Osbáth - Kotnyek, Papp, Boros (Schuller), Hóbor, Völgyi, Orbán (Gyepes), Rácz (Zsirai P.), Horváth B., Szalai (Novák), Péntek. Edző: Gombos Zsolt.

Rosszul kezdődött a hazai csapat számára a mérkőzés, a 4. percben Somogyi Rudolf megsérült. Az átszervezett védelmen a 29. percben talált rést a Nagykanizsa úgy, hogy Horváth Balázs 20 méterről ellőtt labdája egy hazai védőn megpattanva jutott a kapuba, amibe dr. Sinkó már csak beleütni tudott, 0-1. Tovább nehezítette a Csács-NSE sorsát egy újabb alapember sérülése, Sági Andrást húzódás miatt a 35. percben kellett lecserélni. A második félidő a hazai csapat fölényét hozta, de a taktikusan és helyenként hősiesen védekező Nagykanizsa kapuját annak ellenére nem tudta bevenni a Csács-NSE, hogy hol a kapufa, hol a gólvonalon álló védő mentett, hol pedig a két méterre üresen álló hazai csatár fejelt a kapu mellé. Az ilyen mérkőzésre szokták mondani, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna. Ennek ellenére a hazaiak gratulálnak a Nagykanizsának abban a reményben, hogy előbb-utóbb régi nagy hírnevéhez méltóan az NB-s csapatokat fogja erősíteni.

Gólszerző: Horváth B.

Jók: dr. Sinkó, Éder, Horváth Pé., Lepár, Mihalecz, ill. Papp, Boros, Orbán, Rácz.

Gellénháza-Femat Csesztreg 0-2 (0-1)

Gellénháza, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.

Gellénháza: Dóra - Horváth B., Turi, Nagy, Balogh, Pintér, Geráth, Nikitscher (Dömötör), Horváth L. (Szép), Odonics, Bencze. Játékos-edző: Bencze Péter.

Csesztreg: Fábián - Kasza (Pál), Elek, Molnár, Kancsal (Horváth R.), Nagy N., Kiss Ba. (Bene), Horváth M. (Szalai), Nemsics, Nagy R. (Szabó), Pethő. Edző: Fentős Pál.

Sok sérült és eltiltott hiányzott az Olajmunkásból, ám a pályára lépők nagy akarattal és elszántsággal küzdöttek a bajnokesélyes ellen. Sikerült ugyan megnehezíteniük a Csesztreg dolgát, de a nagyon egységes vendégcsapat így is biztosan győzött és vitte el megérdemelten a három bajnoki pontot Gellénházáról.

Gólszerző: Nemsics (2).

Jók: az egész csapat, ill. Nemsics, Kasza, Pethő, Nagy R.

U19: Gellénháza-Csesztreg 1-13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!