Foci

2014.04.17. 16:05

Megyei I.: Szombaton folytatják az élvonalban

Zala megye - Szombaton és vasárnap a 23. fordulót rendezik meg a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A listavezető Szepetnekre utazik, a második helyért küzdő Zalaszentgrót pedig a Zalalövő vendége lesz.

Bozó Péter

Szombaton három találkozóval veszi kezdetét a húsvéti hét vége. Mindjárt egy igazi, alsóházi rangadót is rendeznek, a tabella 15. helyén álló és 19 ponttal rendelkező Pókaszepetk a mindössze két egységgel többet szerző Galambokot fogadja, mind a két csapatnak fontos tehát a három pont megszerzése. A hazaiak nem túl jól kezdték a tavaszt, az eddigi hét mérkőzésből mindössze négy, a vendégek pedig nyolc pontot szereztek, amiben utóbbi esetben benne van a Tungsram visszalépése miatti három is. Az elmúlt fordulóban a Galambok szintén alsóházi rangadón játszott 1–1-es döntetlent a Letenye ellen, míg a Pókaszepetk 3–1-re kikapott Kiskanizsán. A két együttes legutóbbi találkozóján Németh Ádám két góljára Füzi Zsolt eggyel tudott válaszolni, így egy jó iramú mérkőzésen végül 2–1-es galamboki siker született.

Ugyancsak szombaton lép pályára a listavezető, akik a hatodik Szepetnek vendégei lesznek. Ősszel a fürdővárosiak nyertek otthon 7-1-re, azonban ez a mostani találkozó szempontjából nem jelent semmit, hiszen a szepetnekiek a legutóbbi fordulóban legyőzték a tabella második helyét elfoglaló Gellénházát és szeretnének visszavágni a súlyos vereségért. A Hévíz bár nyeri a mérkőzéseit, annyira nem mutat meggyőző teljesítményt, mint az őszi szezon kezdetén, a múlt hét végén Lentiben is csak egy szerencsés gólnak köszönhetően tudtak nyerni.

Tovább menetel a Csesztreg (kékben), a legutóbbi fordulóban Teskándról tértek haza győztesen. Fotó: Katona Tibor

A nap harmadik találkozóján a második Gellénháza fogadja a tizedik Tótszentmártont, akik az elmúlt öt lejátszott meccsükből mindössze négy pontot szereztek és kikaptak a közvetlen riválisoktól is, a Zalalövő és a Nagykanizsa is egyaránt 3–0-ra győzte le őket. A hazaiak sincsenek jó formában, hiszen legutóbb a Szepetnektől kaptak ki, míg előtte a Lenti ellen értek el döntetlent, így már 11 pontra nőtt a hátrányuk az éllovassal szemben. A 2012/2013-as szezonban a Tótszentmárton együttese a télen távozott Baranyai Dániel góljával győztek 1–0-ra vendégként, míg a gellénháziak a 2011-es feljutásuk óta egyszer sem tudták otthon tartani a három pontot, így ezt a mérkőzést se lehet előre lefutottnak tekinteni.

Húsvétvasárnap rendezik a forduló többi mérkőzését, ahol a harmadik helyen álló Zalaszentgrót a nyolcadik Zalalövőhöz látogat. A vendégek nagyon jól kezdték a 2014-es évet, a hat lejátszott találkozójukból négyet megnyertek és a 20 rúgott gól mellett mindössze ötöt kaptak, a Nagykanizsa és a Pókaszepetk tudott pontot rabolni tőlük. A hazaiak sem állnak rosszul, bár náluk két vereség is becsúszott, viszont ezeken a tabella első két helyezettje volt az ellenfelük. Ősszel a lelkes zalalövőiek egy ponttal távoztak a 11-est is hibázó Zalaszentgrót otthonából.

A 11. és még veszélyeztetett helyen lévő Teskándhoz látogat az ötödik Lenti, ami a hazaiakra nézve nem a legjobb előjel, főleg, hogy bár az első két tavaszi meccsüket megnyerték, azóta azonban mind az öt találkozójukat elveszítették. A vendégek eddig csak egyszer hagyták el vesztesen a pályát, a legutóbbi fordulóban a listavezetőtől kaptak ki 1–0-ra, de győzni is csak két alkalommal sikerült, míg négyszer döntetlenre végeztek. Igaz, ezek közt van egy 2–2-es eredmény is a második helyezett ellen. Ha azt nézzük, hogy a legutóbbi találkozón a Lenti nyert 5–0-ra Pesti Tamás két góljának is köszönhetően, akkor vendéggyőzelmet prognosztizálhatunk, azonban a formát tekintve szerintünk esélyesebb a döntetlen.

A Letenye tavasszal már nyolc pontot szerzett, így elkerült a kieső helyről, azonban vasárnap nehéz feladat vár rájuk hazai pályán a jól erősítő és őszi pontszámát 7 forduló alatt megduplázó Nagykanizsa ellen. Bizakodásra adhat okot a letenyeieknek, hogy a három hazai mérkőzésükből két győzelem mellett egyszer végeztek döntetlenre, míg a kanizsaiak vendégként kétszer tudtak nyerni, valamint két pontosztozkodás és egy vereség a tavaszi mérlegük.

Szintén vasárnap fogadja a negyedik Semjénháza a 14. Kiskanizsát. A hazaiak részéről elvárt a győzelem, hogy ne szakadjanak le még jobban a dobogó harmadik fokát elfoglaló Zalaszentgrót mögött, míg a vendégeknek a kiesés elkerülése szempontjából lenne létfontosságú az idegenbeli siker. Ősszel hiába vezetett a 13. percben Piecs László góljával a Kiskanizsa, a második félidőben Nagy Gergő két góljával megfordította a találkozót a Semjénháza, majd a 83. minutumban Mód László el is döntötte a három pont sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!