Foci

2014.04.17. 16:30

Megyei II.: Újabb rangadó előtt az északi listavezető

Zala megye - A megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság is a 23. fordulójához érkezett. Az Északi- és a Déli-csoportban is 3-3 találkozót rendeznek szombaton.

Bozó Péter

Az Északi-csoportban kezdik meg legkorábban a küzdelmeket, az ötödik és a 13. összecsapásával már 15:30-kor elkezdődik a forduló. A Türje eddig két meccset játszott hazai pályán és mind a kettőn győztesen hagyta el a pályát, míg a Keszthely idegenben eddig nem tudott nyerni a 2014-es évben, mind a három találkozóján vereséget szenvedett.

Továbbra is északon maradva, 16 órakor játsszák le a további két találkozót, ahol a hatodik Alsópáhok fogadja a tizedik Várvölgy gárdáját. Ősszel az akkori pályaválasztó nyerte a két csapat találkozóját, nem is kis különbséggel. A várvölgyi Pintér Ramón négy góljának is köszönhetően alakult ki a 8–1-es végeredmény. A sereghajtó Egervár pedig a Police-Olához látogat szombaton. A vendégek eddig egyetlen mérkőzésen sem szereztek pontot, ami várhatóan ezen a hét végén sem fog megváltozni. Rájuk most nagyon igaz a mondás, hogy szegény embert még az ág is húzza, hiszen az U19-es csapattal már harmadik alkalommal nem tudtak kiállni az elmúlt fordulóban, így a felnőttek összteljesítményéből vont már le három pontot a szövetség.

Kaj László (balra) szerezte az első találatot a hét végén megrendezett Páterdomb–Cserszegtomaj (4–2) bajnoki találkozón. Fotó: Katona Tibor

Délen a tizedik Molnári otthon mérkőzik meg az ötödik Tófejjel. A hazaiaknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen a vendégek még harcban vannak a dobogó harmadik fokáért, bár a hátrányuk hat pont a jelenlegi bronzérmes Rédiccsel szemben. Ősszel a Molnári együttese 1–0 arányban legyőzte a tófejieket, amiért a vendégcsapat várhatóan vissza szeretne vágni, így izgalmas találkozóra számíthatunk.

A nap további két mérkőzésén a második helyen álló Zalakomár az utolsó előtti Söjtör együtteséhez látogat, így meglepetés lenne, ha a hazaiak nyernének. Természetesen a komáriaknak plusz erőt adhat az is, hogy már csak négy pontra vannak az éllovas Gutorföldétől. A tavasszal egyre jobb formát mutató, jelenleg 13. Páka pedig a Borsfát fogadja. A hazaiak a legutóbbi két mérkőzésükön 15 gólt szereztek, így a vendégeknek nagyon össze kell rakni a védelmüket, hogy esélyük legyen a három pont megszerzésére.

A hét utolsó napján tovább folytatódnak a küzdelmek, az Északi-csoport mérkőzései közül kiemelkedik a Csács-Nemesapáti–Böde találkozó, hiszen a hazaiak vezetik a bajnokságot, míg a vendégek a harmadik helyen állnak. A két csapat legutóbbi mérkőzésén a bödeiek örülhettek, ugyanis Erdélyi Ernő 10. percben szerzett találatával végül győztesen hagyták el a pályát. A Csács-Nemesapáti csapatának nagyon jól megy tavasszal, nem csak veretlenek, de százszázalékos mérleggel rendelkeznek a 2014-es évben eddig. A Déli-csoport vasárnapi rangadóján a hatodik és a hetedik mérkőzik meg egymással, a Zalaszentbalázs a Felsőrajkot fogadja. A vendégek legutóbb a Zala-apátival játszottak döntetlent, míg a hazaiak becsehelyi kirándulása ért véget egy 4–0-ás vereséggel.

Északon még négy találkozó vár a nézőkre, a bajnoki címért küzdő, jelenleg az ezüst-érmes pozíciót elfoglaló Gyenesdiás a 14. Vonyarcvashegy vendégeként lép pályára, ahol a három pont megszerzése a céljuk. A 15. helyezett Nagykapornakra nem vár könnyű feladat, a Zalaszentgyörgyöt kellene legyőzniük, hogy elkerüljenek a jelenleg kiesést jelentő helyről. Természetesen igaz ez a 14. Vonyarcvashegyre is, akiknek a 11. Zalaszentiván ellen kell hazai pályán bizonyítaniuk.

A negyedik Páterdomb a Vasboldogasszony vendége lesz, míg a dobogó második helyén álló Gyenesdiás a hetedik Vasboldogasszony ellen mérkőzik meg.

Délen is négy meccs lesz húsvétvasárnap. A listavezető Gutorfölde a 14. Zalaapátihoz látogat. Az éllovas legutóbb a Páka ellen kapott ki otthon 3–0-ra úgy, hogy már a 26. percben kialakult a találkozó végeredménye, így javítani szeretnének. A Zalaapáti a Felsőrajk ellen már 2–0-ra is vezetett, azonban végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

A további mérkőzéseken a negyedik Zalaszentmihály a kilencedik Becsehely ellen lép pályára hazai pályán, a harmadik Rédics a 12. Gelsét fogadja, míg a sereghajtó Újudvar a hatodik helyezett otthonába, Zalaszentbalázsra utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!